Pakistan'da Taliban ile Ordu Birlikleri Arasında Çatışma - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Taliban ile Ordu Birlikleri Arasında Çatışma

Pakistan\'da Taliban ile Ordu Birlikleri Arasında Çatışma

Pakistan'da Taliban militanları ile askerler arasında çıkan çatışmada sekiz militan ve dört asker öldü.

11.07.2015 22:11

Pakistan'da Taliban militanları ile askerler arasında çıkan çatışmada sekiz militan ve dört asker öldü.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ülkenin Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerinden Güney Veziristan'da Pakistan Talibanı üyeleri askeri konvoya pusu kurdu.

Vana kentinin 35 kilometre yakınındaki Laddah bölgesindeki pusuda militanlar ordu birliklerine ağır silahlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine sekiz militan ölü ele geçirildi. Çatışmada dört asker hayatını kaybetti, dört asker de yaralandı.

Pakistan Talibanı, 2010 yılına kadar Güney Veziristan'da çok güçlü varlık gösteriyorken bu tarihte ordu tarafından yapılan geniş çaplı askeri operasyon ile bölge militanlardan büyük ölçüde temizlenmişti. Pakistan ordusu, geçen yılın haziran ayında da militanların sığınaklarının bulunduğu Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesine geniş çaplı askeri operasyon başlatmıştı.

Pakistan Talibanı ise operasyonlar üzerine aralık ayında Peşaver'de bir okula baskın düzenleyerek 130'dan fazla öğrenciyi kurşuna dizerek katletmişti.

Bir yılı aşkın süredir Kuzey Veziristan bölgesinde devam eden operasyonda 2 bin 800'den fazla Pakistan Talibanı militanı öldürüldü, 100'den fazla asker yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Taliban ile Ordu Birlikleri Arasında Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement