Pakistan Sınırında Çatışma: 1 İran Askeri Öldürüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan Sınırında Çatışma: 1 İran Askeri Öldürüldü

Pakistan Sınırında Çatışma: 1 İran Askeri Öldürüldü
03.12.2013 16:40

İran'ın Pakistan sınırında sınır muhafızları ve silahlı gruplar arsında çıkan çatışmada 1 İran askeri öldürüldü.6 askerin de yaralandığı saldırıyı, 'Ceyş-ül Adl' adlı radikal bir örgüt üstlendi.

İran'ın Pakistan sınırında sınır muhafızları ve silahlı gruplar arsında çıkan çatışmada 1 İran askeri öldürüldü. 6 askerin de yaralandığı saldırıyı, 'Ceyş-ül Adl' adlı radikal bir örgüt üstlendi.

İran medyası, ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Seravan ilçesi kırsalında bulunan bir karakola dün akşam silahlı gruplarca saldırı düzenlendiğini bildirdi. Sistan-Belucistan Vali Yardımcısı Recepali Şeyhzade, saldırganların Pakistan topraklarından karakola saldırdığını, karşı ateş sonucu tekrar Pakistan'a kaçtıklarını bildirdi. Yetkili, olayda 1 sınır muhafızının yaşamını yitirdiğini 6'sının da yaralandığını kaydetti. İran televizyonu yaralı sayısını 3 olarak duyurdu.

Saldırıyı, Ceyş-ül Adl (Adalet Ordusu) adlı radikal Sünni bir örgüt üstlendi. Örgüt, 2 6 Ekim tarihinde de aynı bölgede 14 İran askerini pusuya düşürerek öldürmüştü. İran, olaya misilleme olarak cezaevindeki 16 isyancıyı asarak infaz etmişti. Pakistan-İran sınırındaki dağlık arazide üstlenen Ceyş-ül Adl, İran'daki Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu ileri sürerek Tahran yönetimine karşı silahlı mücadele veriyor. - Tahran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pakistan Sınırında Çatışma: 1 İran Askeri Öldürüldü - Son Dakika


Advertisement