Pakpen 11 Yılda 30 Kat Büyüdü - Son Dakika
Güncel

Pakpen 11 Yılda 30 Kat Büyüdü

Pakpen 11 Yılda 30 Kat Büyüdü

Pakpen Şirketler Grubu 2013 yılı hedeflerini açıkladı.

08.01.2013 12:52

2012'Yİ 420 MİLYON TL CİRO İLE KAPATTI

Geçtiğimiz yılı 420 milyon TL ciro ile kapatan yapı sektörünün öncü firmalarından Pakpen Şirketler Grubu 2013 yılı hedeflerini açıkladı. Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza tarafından yapılan açıklamaya göre Pakpen; önümüzdeki beş yıl içinde de büyümesini, istikrarlı ve karlı bir şekilde her yıl inşaat ve plastik sektörünün üzerinde sürdürerek, pazar payını artırmaya devam etmeyi hedefliyor.

Türkiye'de bir bina için gerekli birçok yapı malzemesini birlikte üreten tek firma Pakpen Şirketler Grubu, 420 Milyon TL ile 2012 yılı ciro ve yüzde 20 büyüme hedeflerine ulaştı. Yıllık 250 bin ton plastik, 500 bin metreküp yalıtım malzemesi üretimi ve 650'i aşkın uzman çalışanıyla sektöründe ilk 5 büyük üretici arasında yer alan Pakpen, 2013 yılında ise yüzde 20'nin üzerinde büyüyerek 500 Milyon TL'nin üzerinde ciroya ulaşmayı ve İSO 500 sıralamasında 226. sıradaki yerini daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

Pakpen, pencereden bahçe aksesuarına, dış cepheden kapıya, borudan yalıtım ürünleri ile tüketicinin farklı ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza "40 yılı aşkın bir süredir istikrarlı bir büyüme içinde olduk. Yaptığımız yatırımlarla iç piyasadaki pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz; ancak asıl büyük büyümeyi dış satışlarımızdan sağlama hedef ve gayreti içinde olacağız. En son teknoloji ile donatılmış fabrikamızda kalitemizden ödün vermeden üretime devam edeceğiz. Özellikle ihracat artışı ve yaratılacak ek istihdamla da ulusal ekonomiye olan katkımızı artırarak sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıllarda; Ar-Ge çalışmalarımızın sonuçlarının daha belirgin şekilde alınacağı, ürünlerimizin farklılaşarak kalitesiyle daha da üst mertebelerde konumlanacağı, maliyet ve verimliliklerimizin de artırılarak daha büyük atılımlar için karlılığımızın ve rekabet gücümüzün büyütüleceği bir planlama içinde olacağız" dedi.

Yalıtım kapasitesini yüzde 100 artırıyor

Pakpen Şirketler Grubu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 33 ilinde eşzamanlı olarak başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' sürecinde başrolde olmaya hazırlanıyor. Pakboard markasının üretim kapasitesini yüzde 100 artırmak için Yalıtım Malzemeleri Üretim yatırımlarına hız veren Pakpen Şirket Grubu ürün yelpazesiyle de kentsel dönüşüm sürecinin en önemli aktörlerinden biri olacak. Firmanın 2023 yılı hedeflerinin başında Türkiye'nin değişik bölgelerinde yalıtım malzemeleri konusunda üretim tesisleri kurmak da bulunuyor.

2023 hedefi: Farklı sektörlerde yatırım yapmak

Pakpen Şirketler Grubu'nun 2023 hedefleri arasında ise Konya'daki tesislerde altyapı boru ürünleri yatırımlarına devam ederek bu alandaki büyümeyi sürdürmek, hammadde ve ürün nakliye maliyetlerini düşürmek ve özellikle yurtdışı projelerde lojistik üstünlük sağlamak maksadıyla deniz imkanlarından faydalanabilecek lokasyonlarda yatırım imkanlarını değerlendirmek; yurtdışında pencere profili konusunda pazar potansiyeli olan ülkelerde yeni yatırım iklim ve potansiyelini yakından izliyor olmak, gerektiğinde yabancı ortaklık ve/veya şirket satın almalar konusunda uzun dönemli stratejiler içinde bulunmak; , konut-işyeri gibi inşaat projeleri geliştirmek ve şehir otelleri konseptiyle turizm ve otel işletmeciliği ile yenilenebilir enerji üretimi konusunda uygun projeler geliştirmek yer alıyor.

Grup, böylece faaliyet gösterdiği yapı sektöründe bir yandan bulunduğu konumu geliştirirken diğer yandan farklı alanlarda yatırım yaparak, ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamayı amaçlıyor.

Pakpen Şirketler Grubu Hakkında

1970 yılında Tuza ailesi tarafından kurularak 30 bin metrekarelik alanda üretime başlayan Pakpen Şirketler Grubu, bugün 300 bin metrekareyi aşan entegre tesisleriyle Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu.

Pakpen Şirketler Grubu, PAKPEN markasıyla PVC Kapı-Pencere Panjur ve Kepenk Sistemleri, PAK SIDING markasıyla Vinil Dış Cephe Kaplama Sistemleri, PAK COUNTRY markasıyla Çit, Korkuluk, Kameriye ve Pergola Sistemleri, PAK FORM markasıyla Taş Görünümlü Formlanmış PVC Plakalar, PAKPANEL markasıyla PVC/XPS Sandviç Panel, PAKDOOR markasıyla Dekoratif Dış Kapı ve Kompozit Kapı Sistemleri, PAKBOARD markasıyla XPS ve EPS Isı Yalıtım Levhaları ve PAKPLAST markasıyla altyapı ve bina içi tesisat boru sistemlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Ürünlerinin dağıtım ve satışını İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya bölge müdürlükleri ile Türkiye geneline yayılmış bini aşkın bayisi aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Sektörünün oyun kurucuları arasında olan Pakpen'in ISO 9001:2008 ve ISO 14001:2004 Yönetim Sistemi belgeleri bulunuyor. TS, TSEC, GOST, DVGW, RAL, INSTA ürün belgelerine sahip Pakpen'in ürettiği tüm ürünler AB normlarında olup, CE işaretine sahip. TS EN ISO 17025 standartlarına göre belgelendirilen ve Türkiye'nin tek uluslararası geçerliliğe sahip kuruluşu Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) akredite sertifikası alan modern bir laboratuarı olan Pakpen Şirketler Grubu, tüm ürünlerinin testlerini bu laboratuarda gerçekleştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pakpen 11 Yılda 30 Kat Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement