Palandöken'de Kayaktan Sonra Gece Kızağı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Palandöken'de Kayaktan Sonra Gece Kızağı

Palandöken\'de Kayaktan Sonra Gece Kızağı
16.03.2012 11:08

Palandöken'de bu yıl hizmete giren Xanadu Oteli, 16 özel aydınlatma lambası ile başlattığı gece kayağına kızak keyfini de ekledi.

Palandöken'de bu yıl hizmete giren Xanadu Oteli, 16 özel aydınlatma lambası ile başlattığı gece kayağına kızak keyfini de ekledi. Özellikle toplantılar için gelen gruplara yönelik düzenlenen kızak yarışları renkli görüntülere sahne oluyor.

Türkiye'nin kış turizminde önemli merkezlerinden biri olan Erzurum Palandöken'de, gün boyu yapılan kayak keyfini geceye taşıyan Xanadu Oteli, bu heyecana kızakları da kattı. Ellerinde tahta kızaklarla bindikleri telesiyejle çam ağaçlarının arasından geçen ve kızak pistine giden otel müşterileri buradan kendilerini hızla aşağı bırakıyor. Gece renk cümbüşü halindeki Erzurum'a kuş bakışı bakarak otelin önündeki varış noktasına kadar yaklaşık 800 metre kızakla kayan tatilciler zevkli ve heyecanlı dakikalar yaşıyor. Bir tarafta kayak ve snowboard bir tarafta ise kızakla hız yapan tatilciler, gece yapılan kayak ve kızağın muhteşem bir duygu olduğunu söyledi.

Düzenlenen bir yarışta birinci gelen iki çocuk babası 41 yaşındaki Cemal Erdoğan, "Çalıştığım firmanın düzenlediği toplantı için gelmiştim. Gündüz çalışırken gece de bu tür etkinliklere katılıyoruz. Kızak yarışı düzenlediğini duyunca kayıt yaptırdım. Küçükken çok iyi kayardım. Uzun süredir kaymıyordum. Birinci gelince çok mutlu oldum. Aldığım madalyayı aileme göstermek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Erzurumluların ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen kayak tutkunlarının büyük bir heyecanla gece kayağı ve kızağı yaptığını belirtirken otelin genel müdürü Ertaç Bozkurt, "Gece kayağı büyük rağbet görüyor. Biz de otelde seminer veya panele katılanlar için geceleri kızak yarışı düzenliyoruz. Müşteriler büyük bir zevk alıyor. Gece yapılan kayak Avrupa'nın belli başlı kayak merkezlerinde yapılırken, kızak yarışı yok" diye konuştu.

Mekanik tesisler, otel, özel pistler, suni kar yağdırma sistemi ve aydınlatma için 2 milyon euroluk yatırım yaptıklarını belirten Bozkurt, kar garantisi vererek müşterilere satış yaptıklarını bildirdi. Bozkurt, kayak sezonunu 15 Nisan'a kadar uzattıklarını sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Kayaktan Sonra Gece Kızağı - Son Dakika


Advertisement