Papa'dan Sevgililer Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Papa'dan Sevgililer Günü Etkinliği

Papa\'dan Sevgililer Günü Etkinliği

Papa Franciscus, Sevgililer Günü’nde onbinlerce sevgiliyle bir araya geldi.

14.02.2014 20:04

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat'ta onbinlerce çiftle bir araya geldi.

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte on bini aşkın sözlü sevgiliyle buluşan ruhani lider, çiftlerin sorularını yanıtlarken, etkinliğin sonunda onları takdis etti.

Başka birini sonsuza dek sevmenin mümkün olup olmadığını insanın kendisine sorması gerektiğini dile getiren Papa, "Günümüzde insanlar, bütün hayatlarını etkileyeceği ve imkansız gibi gözüktüğü için uzun dönemli nihai kararlar almaktan korkuyor. Bu, birçoklarının evlenirken, (aşkımız sürdüğü müddetçe beraber olacağız) yaklaşımını benimsemesine yol açıyor" dedi.

Ruhani lider, aşkın sadece duygulardan meydana gelen fiziksel, psikolojik bir durum olarak görülmesi halinde bunun sağlam bir yapıya dönüşemeyeceğini belirterek, "Ancak aşkın bir ilişki hali olduğu anlaşılırsa, geliştiği görülür. Örnek vermek gerekirse, bir binayı inşa ettiğimiz gibi aşkı da inşa edebiliriz. ve evler birlikte inşa edilir, yalnız değil. Aşkı, dalgalanan kumlara benzeyen duygular üzerine değil, Tanrı'dan gelen kaya gibi sağlam gerçek aşk üzerine inşa edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Beraber yaşamayı bir sanat olarak niteleyen Papa, "Bir sanat. Sabırlı, güzel ve büyüleyici bir seyahat" dedi. "Lütfen", "özür dilemek" ve "teşekkür etmek" gibi kelimelerin insan ilişkilerinde önemine de değinen Papa, "Teşekkür etmek önemli bir duyarlılık. Hayatını paylaşacağınız insanın Tanrı'nın bir hediyesi olduğunun farkında olmak çok önemli. Bunun için biz Tanrı'ya daima teşekkür etmeliyiz" diye konuştu.

Çoğunluğunu İtalyan çiftlerin oluşturduğu Amerikalı, Fransız, İspanyol ve Asyalıların da aralarında bulunduğu 20 ülkeden etkinliğe katılan çiftlerin, sözlü ve bir sene içinde evlenecek olmaları şartı arandı. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa'dan Sevgililer Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement