Paris?te ?türk Pasaportu? Film Gösterimi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Paris?te ?türk Pasaportu? Film Gösterimi Düzenlendi

Paris?te ?türk Pasaportu? Film Gösterimi Düzenlendi

Dha DIŞ HABER- Paris'te 'Türk Pasaportu' film gösterimi düzenlendi Paris'te Büyükelçi Hakkı Akil'ın katılımıyla, Patronage Laique Jules Valles Derneği Holokost kurbanları ve Türk diplomatların anısına 'Türk Pasaportu' film gösterimi düzenlendi.

13.05.2015 12:10

Dha DIŞ HABER- Paris'te 'Türk Pasaportu' film gösterimi düzenlendi

Paris'te Büyükelçi Hakkı Akil'ın katılımıyla, Patronage Laique Jules Valles Derneği Holokost kurbanları ve Türk diplomatların anısına 'Türk Pasaportu' film gösterimi düzenlendi.

Paris 15. Bölge belediyesi DLP Derneği salonunda, Holokost'tan kurtulanların tanıklıklarının yer aldığı belgesel filmi Türk Pasaportu gösterildi. Büyükelçi Hakkı Akil 'Konu birazcık unutuldu. Yeterince konuşulmuyor, hatırlanmıyor.' dedi. Akil, Paris Başkonsolosluğu döneminde konuyla ilgili Fransız makamları ile yazışmalar ve o döneme ait belgelerden de çok etkilendiğini de belirtti.

Türkiye'nin UNESCO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Belediye Başkan Yardımcısı ve filmde yer alan ailelerin de katıldığı etkinlik kokteyl ile son buldu.

Patronaj Jules Valles Derneği laik ve cumhuriyetçi değerleri teşvik etmek için yeni belediye çatısı altında kurulmuş bir dernek olarak biliyor. Derneğin amacı özgürlükler ve eşitlikleri gözetmek, laiklik, hukukun üstünlüğü, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliği vurgulamak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris?te ?türk Pasaportu? Film Gösterimi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement