Patara'da Kaçak Yapılar Yıkılıyor Antalya'nın Kaş İlçesi Yakınlarındaki Likya Uygarlığı'nın Başkenti Olan Patara Antik Kenti'ndeki Kaçak ve Ruhsatsız Yapılar Yıkıldı. - Son Dakika
Güncel

Patara'da Kaçak Yapılar Yıkılıyor Antalya'nın Kaş İlçesi Yakınlarındaki Likya Uygarlığı'nın Başkenti Olan Patara Antik Kenti'ndeki Kaçak ve Ruhsatsız Yapılar Yıkıldı.

Birinci derecede arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesi konumundaki Patara'da 1988- 1990 yılları arasında birbiri ardına kaçak ve ruhsatsız yapılar ortaya çıkınca, 1990 yılında antik kentte inşaat yasağı getirilmişti.

12.01.2012 10:40

Birinci derecede arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesi konumundaki Patara'da 1988- 1990 yılları arasında birbiri ardına kaçak ve ruhsatsız yapılar ortaya çıkınca, 1990 yılında antik kentte inşaat yasağı getirilmişti. Yasak kararı üzerine inşaatlar yarım kalmış, ardından Antalya İl Özel İdaresi tarafından birçok bina için yıkım kararı alınmıştı. Bina sahiplerinin yıkımın durdurulması ve inşaatların tamamlanması için mahkemeye yaptıkları tüm başvurular ise reddedilmişti.

Yıkım kararı alınan 6 inşaat, Antalya İl Özel İdaresi tarafından gönderilen ekip ve bir iş makinesi ile yıkıldı. Yıkılan binalar arasında yüzde 90'ı tamamlanmış olan Ümit Akçin'e ait bir otel, Tayfun Toygar, Şevki Çetinkaya, Abdurrahman Batum, Bekir Sarıyer ve İrfan Kaya adlı kişilere ait evler bulunuyor. Yıkım için Kaş Kaymakamlığı tarafından bir komisyon oluşturuldu. Kaş İlçe Özel İdaresi Müdürü Ahmet Korkut başkanlığındaki komisyon, yıkım çalışmalarını gözlemledi. Sabah erken saatlerde başlayan yıkımda, bina sahiplerinden hiçbiri bulunmadı.

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, yıkım kararının Antalya İl Özel İdaresi tarafından alındığını belirterek yıkım süresince güvenlik ve sağlık önlemi alındığını, yıkımda hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Kapankaya, Dünyaca ünlü Patara Antik Kenti'ndeki görüntü kirliliği temizlenmiş oldu dedi.

Ahmet ACARDEMRE (Antalya), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patara'da Kaçak Yapılar Yıkılıyor Antalya'nın Kaş İlçesi Yakınlarındaki Likya Uygarlığı'nın Başkenti Olan Patara Antik Kenti'ndeki Kaçak ve Ruhsatsız Yapılar Yıkıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement