Pegasus Aırlınes Pwa Slalom Dünya Kupası Alaçatı'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Pegasus Aırlınes Pwa Slalom Dünya Kupası Alaçatı'da Yapılacak

Pegasus Aırlınes Pwa Slalom Dünya Kupası Alaçatı\'da Yapılacak

9-14 Ağustos Tarihleri Arasında Yapılacak Yarışlarda 32 Ülkeden Yaklaşık 80 Sporcu Mücadele Edecek

03.08.2010 20:50

9-14 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK YARIŞLARDA 32 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 80 SPORCU MÜCADELE EDECEK

Pegasus Airlines PWA Slalom Windsurf Dünya Kupası yarışları 9-14 Ağustos tarihleri arasında İzmir Alaçatı'da yapılacak.

Organizasyonun tanıtımı amacıyla The House Cafe Ortaköy'de düzenlenen basın toplantısına Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Genel Müdürü Sertaç Haybat ile Sportworks Ajansı Başkanı Kutlu Torunlar katıldı.

Federasyon başkanı Nazlı İmre, Pegasus Airlines PWA Slalom Windsurf Dünya Kupası yarışlarını geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, "Dünyanın en iyi windsurfçülerini bir araya getiren organizasyon ülkemizdeki sporcuların gelişimine katkı sağlıyor. Ülkemizde düzenlenen tüm başarılı yarışlar Türkiye'nin olimpiyat adaylığı için büyük referans oluyor" dedi.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da Alaçatı'nın windsurf sporunun yapılabilmesi için bütün olanaklara sahip olduğunu dile getirerek, "Böyle organizasyonlar bölge ve ülkenin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor. Buradaki amacımız ekonomik gelirden öte bölgedeki gençlerin spora yönelmesini sağlamaktır. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise PWA Windsurf Dünya Kupası'nın ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Pegasus Airlines olarak bu yıl 4. kez organizasyona destek oluyoruz. Windsuf sporunun genç, dinamik ve yenilikçi unsurları, Pegasus'un anlayışıyla örtüşüyor. Akıllı ve hızlı bir şekilde büyüyen şirketimizin, windsurfe ve spora desteği yeni projelerde devam edecek" ifadesini kullandı.

Yelken Federasyonu himayesinde Alaçatı Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek organizasyonda dünyanın en iyi windsörfçülerinin de aralarında bulunduğu 32 ülkeden 80 civarında sporcu mücadele edecek. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda erkeklerde 4. ayak yarışları yapılacak. Erkeklerde toplam 64 sporcunun mücadele edeceği yarışlarda, 2009 dünya şampiyonu ve 49.09 deniz milli ile dünya hız rekortmeni olan Fransız Antonio Albeau, 12 kez dünya şampiyonu olan Hollandalı Björn Dunkerbeck ile dünya sıralamalarında daha önce ilk sıralarda yer alan ABD'li Kevin Pritchard de yer alacak.

Türkiye, erkeklerde Ertuğrul İçingir, Emirhan Kolburan, Enes Yılmazer ile daha sonra belirlenecek 6 sporcu ile mücadele edecek.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda bayanlarda ise son ayak yarışları gerçekleştirilecek. Türkiye'yi bayanlarda Lena Erdil, Çağla Kubat, Deniz Şekercioğlu, Melek Toraman, Dilara Uralp ile Burce Vardarlı temsil edecek. Yarışlarda toplam toplam 55 bin Euro para ödülü dağıtılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus Aırlınes Pwa Slalom Dünya Kupası Alaçatı'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement