Penelope'nin Yeni Mağazasına Kıtalar Arası Dokunuş - Son Dakika
Güncel

Penelope'nin Yeni Mağazasına Kıtalar Arası Dokunuş

Penelope\'nin Yeni Mağazasına Kıtalar Arası Dokunuş

PENELOPE, beşinci mağazasını Acıbadem Akasya AVM'de açtı.

14.03.2014 09:46

Türkiye'nin premium yastık - yorgan markası PENELOPE, beşinci mağazasını Acıbadem Akasya AVM'de açtı. Yeni mağazasının dekorasyonu için bir yıldır Londra merkezli mimarlık bürosu Azman Architects ile çalışan PENELOPE, yalın ve feminen hatların öne çıktığı yeni dekorasyonunda duvara uyguladığı özel infografiklerle tüketicileri ürünler ve uyku kültürü konusunda da bilgilendiriyor.

Türkiye'nin ilk ve tek yastık - yorgan mağazası PENELOPE Mağazaları, beşinci şubesini Acıbadem Akasya AVM'de açtı. Şimdiye kadar kaz tüyünün güvenilir ve sağlıklı niteliklerini mağaza dekorasyonlarına yansıtan PENELOPE, yeni mağazasında saflık temasını ön plana çıkarttı.

Beşinci mağazasının dekorasyon çalışmaları için şimdiye kadar Alexander McQueen'in Londra'daki Flagship gibi mağazaları dekore eden ve Victoria & Albert Müzesi'ndeki Vivienne Westwood Sergisi gibi önemli projelere imza atan yüksek mimar Ferhan Azman ile çalışan PENELOPE, yeni mağazasında daha yenilikçi bir stil benimsedi.

Mağaza için çalışmalara 2013 yılında başladıklarını belirten Londra merkezli mimarlık bürosu Azman Architects'in Kurucusu Ferhan Azman, "Mağaza çalışmalarımızı satılan ürünleri öne çıkaracak fikirlere dayanarak geliştiririz. PENELOPE Mağazaları'nın yeni iç mekan tasarımlarında da bu yolu seçtik.Dekorasyonu tasarlarken ürünleri ön plana çıkartmak istedik. Yeni mağazanın diğer şubelerden en önemli farkı mağazaya girer girmez ürünün hissedilmesi ve farkına varılması" dedi.

Duvarlara özel grafik çalışması

Yeni mağazasında daha yalın bir dekorasyon stili izleyen PENELOPE, diğer şubelerden farklı olarak bu dekorasyonunda ürünleri belirgin gruplara ayırarak tüketicilerin seçim yapmasını kolaylaştırıyor.

Duvara uyguladığı özel grafik çalışmasında ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan ürünlerin kullanım koşullarına kadar pek çok detayı paylaşan PENELOPE, tüm hammaddelerinin özelliklerini de tek tek bu özel duvarında anlatıyor.

"Sizin için en uygun yastık ve yorganı beraber seçelim" sloganıyla gri zemin üzerine uygulanan duvar grafiğinde doğal ve sentetik olarak ayrılan kaz tüyü, pamuk, bambu, devetüyü, yün, kaşmir, mikrojel ve boncuk elyafın özellikleri açıklandığı gibi sıcaklık değerlerine göre hangi ürün kullanılmalı bilgisi de veriliyor.

Bu infografik çalışma ile tüketicileri yastık - yorgan seçimi konusunda bilinçlendirmeyi de amaçlayan PENELOPE, böylelikle uyku kültürünü yaymak için yaptığı çalışmaların bir kısmını yeni mağazasının duvarına taşıyor.

Feminen izler

Kalabalıktan uzak, uyku dinginliğinde bir ortam sağlanan mağazanın ışık ve ses sistemi de bu tema üzerinden ayarlanmış. Dekorasyonda kullanılan malzemeleri "sessiz ve sakin" diye tanımlayan marka, kaz tüyünün saflığını beyaz lake teshir ünitelerine yansıtmış. Mağazada ayrıca ahşap meşe rengi yer döşemesi de kullanılmış.

Ürünlerle yarışmayan dekorasyon malzemelerinin kullanıldığı mağazada feminen bir hava da göze çarpıyor. Markanın logo renkleri ise tüketicilerin hafızasına vitrinde konumlandırılmış uçuşan kaz tüyü fanusları ile yerleşiyor.

Vitrin çalışmaları ile diğer şubelerden ayrılan yeni PENELOPE Mağazası, yastıklarla dekore ettiği vitrininde ürünlerinde kullandığı dolgu malzemelerini yine yastıklarla tüketicilere anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Penelope'nin Yeni Mağazasına Kıtalar Arası Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement