Pervez Müşerref'in Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Pervez Müşerref'in Serbest Bırakılması

Pervez Müşerref\'in Serbest Bırakılması

Müşerref'in, yurt dışına çıkış yasağının kalkması halinde Dubai'ye gitmesi bekleniyor

06.11.2013 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın eski devlet başkanı Pervez Müşerref'in avukatı Muhammed İlyas Sıddıki, müvekkilinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için başvuruda bulunduklarını, yasağın kalkması halinde Müşerref'in, annesinin yaşadığı Dubai'ye gideceğini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sıddıki, Müşerref'in, yargılandığı dört davanın sonuncusu olan "Lal Mescid" davasındaki suçlamalardan delil yetersizliğinden dolayı kefaletle serbest bırakıldığını belirtti.

Sıddıki, Müşerref'in yurt dışına çıkış yasağının kalkması için Sind Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Müşerref, dört davadan yargılanıyordu, en sonuncusu Lal Mescid baskınındaki Gazi Abdurraşid'in ölümü davasıydı. Bu davada da polis araştırması sonucu kanıt yetersizliğinden dolayı kefaletle serbest kalacak. Mahkeme kefalet belgelerinin tamamlanmasını bekliyor. Başsavcı güvenlik önlemlerinin planını hazırlıyor. Müşerref, yurt içinde her yerde serbestçe dolaşabilir ancak yurt dışı çıkma yasağı olanların listesinde bulunduğu için yurt dışına şimdilik çıkamıyor. Listeden adının silinmesi için Sind Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk. İki -üç gün içerisinde yurt dışına çıkma yasağının da kalkacağını umuyoruz. Annesi Dubai'de hasta durumda, onu ziyarete gidecek."

Müşerref'in, hakkında süren davalardan ötürü ilk başlarda çok üzgün ancak şimdi memnun olduğunu ifade eden Sıddıki, "Navab Ekber Han Bugti, gaz borularına hasar vermiş ve Pakistan'a karşı eylemlerde bulunmuştu. Belucistan'daki yetkililer ve federal kabine, Belucistan'daki durumun kontrol altına alınamadığını belirtmesinin ardından Müşerref, Bugti'ye karşı vatanı koruma adına operasyon düzenlemişti" dedi.

Sıddıki, daha önceki davalardan kefaletle serbest kalmasına rağmen, Müşerref'in son anda Lal Mescid baskınından ötürü yeniden tutuklanmasını ise "Biz şanssız insanlarız çünkü üçüncü dünya ülkelerinde yaşıyoruz. Yanlış davalardan insanlar bu ülkede hapislerde tutuluyor. Müşerref gibi yargılanan çok sayıda insan var" diye yorumladı.

Serbest bırakılmasına karşın Müşerref'in bir süre daha evinde kalmaya devam edeceğinin altını çizen Sıddıki, "Müşerref teröristlerin hedef listesinde olduğu için dışarı çıkamıyor. Taliban ve diğer terör  gruplarının tehdidi altında, o yüzden şimdilik dışarı çıkmakta sıkıntı çekiyor" diye konuştu. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervez Müşerref'in Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement