Petrol kuyularındaki sıcak su seraları ısıtacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Petrol kuyularındaki sıcak su seraları ısıtacak

Petrol kuyularındaki sıcak su seraları ısıtacak
01.11.2013 16:42

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğüne ait petrol kuyularından çıkartılan sıcak su serada değerlendiriliyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğüne ait petrol kuyularından çıkartılan sıcak su serada değerlendiriliyor.

Vali Mahmut Demirtaş, Kahta Kaymakamlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından TPAO'ya ait petrol kuyularından çıkan sıcak suyla ısıtılan "örnek" seranın tanıtımında yaptığı konuşmada, sera maliyetinin yüzde 70'inin ısıtma giderinden oluştuğunu belirtti.

Kuyulardan çıkan sıcak suyun artık boşa gitmeyeceğini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Serayı ve projeyi vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz. Ayrıca bu alanda yapacağımız esanjör sistemiyle sıcak suyu özel sektörün hizmetine sunacağız. İnşallah artık bölgemiz sera deposu olacak. Adıyamanlılar kaynaklarını çok daha farklı kullanacak, topraklarına sadece buğday ekilmeyecek gelir düzeyi daha yüksek ürünler üretilecek."

Demirtaş, projeyle çiftçileri alternatif ürünlere yönledirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Demirtaş ve beraberindekiler serayı gezerek bilgi aldı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Petrol kuyularındaki sıcak su seraları ısıtacak - Son Dakika


Advertisement