Pforzheim'da Atatürk'ü Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Pforzheim'da Atatürk'ü Anma Töreni

Pforzheim\'da Atatürk\'ü Anma Töreni

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74.yıl dönümünde, Almanya'nın Pforzheim kentinde düzenlenen törenle anıldı.

12.11.2012 09:54  Güncelleme: 09:57

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yıl dönümünde, Almanya'nın Pforzheim kentinde düzenlenen törenle anıldı.

Pforzheim'da görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleri tarafından AWO Çokuluslu Buluşma Merkezi'nin Aile Merkezindeki binasında düzenlenen geleneksel anma töreni, Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bölge Başkanı öğretmen Sıddıka Cicü, "Atatürk, milletin tarihi seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde, memleketi askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde, her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri tatbik sahasına dökmüş. "Ya istiklal, ya ölüm!" parolası ile bir Milli Mücadele kazanmış, arkasından yepyeni hüviyette bir çağdaş millet ve devlet yaratmış adam azdır. İçinde bulunduğu şartları değerlendirmede, engelleri ortadan kaldırmada gösterdiği büyük başarı Atatürk'ün ayrı bir özelliğini teşkil etmektedir. İdealimiz, Türk milletinin bu aydınlık yolda, Atatürk'ün gösterdiği amaca kesinlikle erişmesidir. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve vasiyetine her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Emekli Arbeiterwohlfart(Türk danış) Hasan Erkek, Atatürk adlı bir şiir okudu. Salonda duygulu anlar yaşattı. Törende Atatürk ile ilgili bir slayt gösterisi de sunuldu.

Şükran Erkek'te Atatürk'ü anlatan kitaptan bölümler okudu. Daha sonra hazırlanan anma programında öğrenciler şiirler okudu. Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalındı ve söylendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pforzheim'da Atatürk'ü Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement