Mardin'in merkez Artuklu ilçesinin Bağlıca köyüne baskın düzenleyen PKK'lı teröristler daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'ı öldürdü. Olayın bildirilmesi üzerine ambulans ve askerler köye giderken PKK'lıların yola önceden tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 8 asker yaralandı.
KÖY BASIP ESKİ KORUCUYU ÖLDÜRDÜLER
Saldırı bugün saat 12.30 sıralarında Mardin'in merkez Artuklu İlçesi Bağlıca Köyü'nde meydana geldi. Köye baskın yapan PKK'lılar köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'a ateş ederek öldürdü.
8 ASKER YARALI
Olayın duyulmasının ardından köye ambulanslar ve Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan askerler sevk edildi. PKK'lılar köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı. Saldırıda ambulansta bulunan personelden yaralanan olmadı.
Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.
Son Dakika › Güncel › PKK, Köy Basıp Korucuyu Öldürdü, Köye Giden Askere Tuzak Kurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (6)