PKK Şantiye Bastı 21 Aracı Ateşe Verdi - Son Dakika
Güncel

PKK Şantiye Bastı 21 Aracı Ateşe Verdi

PKK Şantiye Bastı 21 Aracı Ateşe Verdi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Arslandağ Barajı'nı basan PKK örgütü üyeleri, 21 aracı ateşe verip kaçtı.

14.07.2012 11:42  Güncelleme: 12:13

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu köyündeki Arslandağ Barajı'nı basan bir grup silahlı örgüt üyesi, işçilere bir süre propaganda yaptıktan sonra 21 aracı ateşe verip kaçtı.

Dün gece saat 22.30 sıralarında hidroelektrik ve sulama barajı olarak inşa edilen Arslandağ Barajı bölgesine gelen PKK üyeleri, işçileri bir araya topladı. Uzun süre propaganda yapan silahlı grup, saat 02.00 sularında ilk belirlemelere göre 21 aracı yaktıktan sonra kaçtı. İşçiler korkudan bir süre bulundukları yerden çıkamazken, müdahale edilmeyen araçlar sabaha kadar yanarak kendiliğinden söndü.

Baskının duyulması üzerine olay yerine özel güvenlik birliği sevk edilirken, bölgeye bu sabah saat 10.00'a kadar giriş çıkışlar yasaklandı. Yapılan inceleme ve araştırmaların ardından bölgeye giriş ve çıkışlara izin verildi.

Bu arada adını vermek istemeyen bir baraj çalışanı, "Dün akşam saatlerinde silahlı bir grup tarafından şantiyeye baskın düzenlendi. Hepimizi koğuşa topladılar. Herkesin cep telefonları aldılar. Daha sonra birkaç saat örgüt propagandası yapan PKK'lılar, bütün araçları ateşe vererek gitti. Sabaha kadar yatamadık ve çok korktuk" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK Şantiye Bastı 21 Aracı Ateşe Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement