Plato Meslek Yüksekokulundan %40 Burs! - Son Dakika
Güncel

Plato Meslek Yüksekokulundan %40 Burs!

Plato Meslek Yüksekokulundan %40 Burs!

Plato Meslek Yüksek Okulu, İstanbul'da bulunan 300 Meslek Lisesi'nin yetkilileriyle bir araya geldi.

25.06.2013 14:52

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN ALAN DIŞI TERCİHLERİNE PLATO MESLEK YÜKSEKOKULUNDAN %40 BURS!

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ALAN DIŞI TERCİH YAPMAK ARTIK HAYAL DEĞİL!

PLATO MYO İSTANBULDAKİ MESLEK LİSESİ YETKİLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ!

Plato MYO, meslek liselerinin sorunları, meslek lisesi öğrencilerinin üniversite tercihleri gibi konuları değerlendirmek ve meslek liseleriyle meslek yüksekokullarının arasındaki entegrasyonu arttırmak için bir organizasyon gerçekleştirdi.

Meslek lisesi mezunları, kendi alanlarının devamı olan bölümlere sınavsız geçiş yaparak eğitimlerine devam edebiliyorlar. Ancak, meslek liselerindeki gençlerin yaklaşık yarısı okudukları bölümden memnun olmadığından, bir kısmı da meslek lisesi mezunu olmanın yeterli olduğunu düşündüğünden; meslek lisesi mezunlarının %40'ı yükseköğrenime devem etmiyor. Yükseköğrenime devam etme oranını arttırmak amacıyla harekete geçen Plato Meslek Yüksekokulu, daha fazla sayıda öğrencinin yükseköğrenime devam etmesi ve de öğrencilerin yanlış tercih kurbanı olmaması için yıl boyunca liselilere verdiği eğitimlerin sonunda, meslek liseleri yetkilileriyle bir araya geldi.

Meslek liseleri ile daha fazla proje geliştirmek isteyen Plato Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Mesleki Eğitimin gerçekleştirilmesi konusunda Meslek Liseleri yetkilileriyle fikir alışverişinde bulunarak, en doğru eğitim yöntemi için öneri, soru ve sorunları konuştu.

Organizasyonda Plato Meslek Yüksekokulu Kurumsal Gelişim ve İletişim Müdürü, İletişim Uzmanı Nur Erdem Özeren ve Plato Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer, Plato Meslek Yüksekokulu ve projeleri hakkında bilgiler aktarırken, katılımcılarda soru ve görüşleriyle meslek lisesi öğrencilerinin tercihleri hakkında düşüncelerini paylaştı. Organizasyonda meslek lisesi öğrencileri için bir de kampanya duyurusu yapan Plato Meslek Yüksekokulu, konuyla ilgili meslek lisesi yetkililerinin de görüşlerini aldı.

Meslek Lisesi Öğrencileri İçin Alan Dışı Tercih Yapmak Artık Hayal Değil!

Meslek Lisesi mezunlarından alan dışı tercih yapmak isteyenler, 4 yıl boyunca "Fen – Sosyal – Matematik – Türkçe" gibi dersleri çok az gördükleri için YGS puanları daha düşük oluyor ve alan dışı tercihlerinde Vakıf Üniversitelerinde %100 ve % 50 burslu kontenjanları kazanmakta zorlanıyorlar. Düz Lise mezunları, YGS puanı ile girilen bu bölümlerde Meslek Lisesi mezunlarından daha şanslı oluyor. Bu adaletsizliği gidermek adına Plato Meslek Yüksekokulu, meslek lisesi mezunlarının alan dışı yaptıkları tercihlerde öğrenciler için bir teşvik sistemi geliştirdi.

Bölümünden Memnun Olmayan ve "İkinci Meslek" Hedefi Olan Meslek Lisesi Mezunlarına %40 Burs!

Plato Meslek Yüksekokulu alanından memnun olmayan ya da ikinci bir meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler için %40 burs imkânı sağladıklarını duyurdu. Bu kampanyayla öğrencilere hem ikinci bir meslek kazandırmayı, hem de öğrencileri yükseköğrenime teşvik etmeyi planlayan Plato Meslek Yüksekokulu, bu kampanyasını ilk defa meslek lisesi yetkilileriyle paylaştı.

Plato Meslek Yüksekokulu'ndaki öğrencilerin %86'sının burslu okuduğunu dile getiren Nur Erdem Özeren, " Sınavsız geçişle yerleşen öğrencilerimize %100 ya da %50 burs imkânı sağlıyoruz. Çok gelişmiş teknolojik alt yapımız ile uygulamalı bir eğitim vererek mezun olduğunda alanında uzmanlaşmış öğrenciler yetiştiriyoruz. Derslerimizin %80'i uygulamalı olduğu için öğrencilerimizin bilgilerini sınav yerine uygulama projeleriyle ölçüyoruz. Ezberci eğitimden uzak duruyor ve uygulamalı eğitimin gücüne inanıyoruz." dedi.

Tercih döneminde Balat ve Altunizade kampüsü ile birlikte 13 ilde tercih danışmanlığı yapacaklarını belirten Özeren, " Her yıl 400 bin üniversite öğrencisi, geçmişte yanlış tercih yapmış olmanın kurbanı oluyor ve tekrar sınava giriyor. Buna bir o kadar ikinci yılında hazırlanan gençleri eklersek, doğru tercihin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Öğrencilerin bu sene bu yanlışa düşmemeleri için elimizden geldiği kadarıyla onlara yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Plato Meslek Yüksekokulundan %40 Burs! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement