Polisi Kılıçla Yaralayan Protestoculara 6 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Polisi Kılıçla Yaralayan Protestoculara 6 Yıl Hapis İstemi

Polisi Kılıçla Yaralayan Protestoculara 6 Yıl Hapis İstemi

Ordu'da geçen yıl belinde kılıç, omzunda tek kırma av tüfeği ve elinde megafonla minibüs güzergahının değiştirilmesini protesto eden ve çıkan arbede sonucunda 2 polisi kılıçla yaralayan 63 yaşındaki Nureddin İslam ile yeğeni 31 yaşındaki Kerim...

05.06.2013 11:32

Ordu'da geçen yıl belinde kılıç, omzunda tek kırma av tüfeği ve elinde megafonla minibüs güzergahının değiştirilmesini protesto eden ve çıkan arbede sonucunda 2 polisi kılıçla yaralayan 63 yaşındaki Nureddin İslam ile yeğeni 31 yaşındaki Kerim Göl hakkında 6136 Sayılı Kanunu'na muhalefet, görevini yaptırmamak için direnmekten dolayı dava açıldı. Sanıklar hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ordu'da geçen yıl mayıs ayında köy minibüslerinin kent merkezine sokulmayarak Şirinevler Mahallesi'ndeki Kamyon Garajı'na girmelerini protesto etmek isteyen Nureddin İslam, yeğeni Kerim Göl ile birlikte Ordu Belediyesi binası önüne gitti. Belinde kılıç, omzunda tek kırma av tüfeği, bir elinde de megafonla protesto gösterisinde bulunan Nureddin İslam, kendisine müdahale etmeye çalıştığı polisle tartıştı. Buna müdahale etmeye çalışan Kerim Göl polis tarafından gözaltına alınmak istenince Nureddin İslam belindeki kılıcı çekerek direndi. Polis memurları 39 yaşındaki Levent Öztürk ve Cengiz Kaplan, silahını havaya doğrultarak kendilerini korumaya çalışırken Kerim Göl'ün dayısının elinden alıp salladığı kılıçla hafif şekilde yaralandı. Daha önceden akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporları bulunan Nureddin İslam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yeğeni Kerim Göl ise 25 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu.

Olayda yaralanan polis memurları Cengiz Kaplan ve Levent Öztürk'ün şikayetçi olması üzerine Ordu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Nureddin İslam ve yeğeni Kerim Göl hakkında kamu davası açıldı.

Kerim Göl'ün görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlisine alenen hakaret ve 6136 sayılı yasanın 15/4 daddesine muhalefet suçlarını gerçekleştirdiği, Nureddin İslam'ın da görevi yaptırmamak için direndiği ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını gerçekleştirdiği iddianamede yer aldı. Olayda kullanılan kılıcın ve Nureddin İslam'ın üzerindeki tüfeğin kriminal incelemesi ise Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapıldı. Tüfeğin antika nitelikte harp tüfeği, kılıcın ise yasak niteliğindeki haiz aletlerden olduğu belirtilerek hazırlanan kriminal raporu da dava dosyasına konuldu.

İddianamede ayrıca Nureddin İslam'ın Ordu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden, Kerim Göl'ün ise Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporlarında işlediği fiillerle ilgili olarak hukuki anlam ve sonuçlarına idrak etmek ve bu fiillerle ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli ölçüde azaldığına dikkat çekildi.

Ayrıca Nureddin İslam ile Kerim Göl'ün şikayetçi oldukları ve kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru Cihangir Kayhan'ın hakaret, tehdit, zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada da 'kovuşturma yapılmasına yer olmadığına' dair karar verildi.

6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların davasının ilk duruşması ise 20 Haziran tarihinde yapılacak. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisi Kılıçla Yaralayan Protestoculara 6 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement