Polisin Müdahalesini Göstericinin Gülü Bitirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polisin Müdahalesini Göstericinin Gülü Bitirdi

02.06.2013 17:24

Adana'da, Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla toplanarak polise taş atan gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Adana'da, Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla toplanarak polise taş atan gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler, polise gül dağıtınca gerginlik sona erdi.

Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, Uğur Mumca Meydanı'na yürümek istedi. Polis tomalarla caddede güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, göstericilerin lideriyle polise taş atılmaması ve yürüyüşte çirkin sloganlar kullanılmamasını istedi.

Görüşmenin ardından yol açılarak göstericilere yürüyüş izni verildi. Göstericiler Atatürk Caddesi'nden Sular Kavşağına kadar geldiler. Burada güvenlik önlemi alan iki toma aracına bazı göstericiler taş atmaya başladı. Taşlama sırasında bir toma aracından göstericilere tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polislere de taş atmaya devam etti.

Bu sırada göstericilerin arasından gelen 2 kişi, çevik kuvvet polislerinin yanına gelerek gül dağıttı. Gül dağıtılmasıyla gerilen hava yumuşadı.

Grup lideri de polisin zırhlı aracının üzerine çıkarak, polise taş atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Grup Uğur Mumcu Meydanı'na kadar olaysız bir şekilde yürüdü. Göstericiler burada toma ve zırhlı araçlara da gül taktı.

Yürüyüş sırasında polis ekipleri, AK Parti İl Başkanlığına giden yolları da kapattı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan grubun eylemi sürüyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisin Müdahalesini Göstericinin Gülü Bitirdi - Son Dakika


Advertisement