Polisin Silah Kullanma Yetkisine Karşı, 'Dikkat Polis Geliyor' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Polisin Silah Kullanma Yetkisine Karşı, 'Dikkat Polis Geliyor' Kampanyası

Polisin Silah Kullanma Yetkisine Karşı, \'Dikkat Polis Geliyor\' Kampanyası

Baran Tursun Vakfı ile Mazlum Der, İzmir'de, Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'nun değiştirilmesi için 'Dikkat polis geliyor' adlı kampanya başlattı.

12.01.2013 15:24

Baran Tursun Vakfı ile Mazlum Der, İzmir'de, Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'nun değiştirilmesi için 'Dikkat polis geliyor' adlı kampanya başlattı.

Karşıyaka İlçesi'ndeki Baran Tursun Vakfı'nın binasında yapılan toplantıya, oğlu Baran Tursun'u polisin açtığı ateş sonucu kaybeden, vakfın kurucusu Mehmet Tursun, Mazlum Der üyesi avukat Mehmet Arif Koçer, gözaltına alınıp götürüldüğü Gümüşpala Polis Karakolu'nda intihar ettiği bildirilen Abdurrahman Süzen'in babası Şehmuz Süzen ile görevi başında canına kıyan polis memuru Sinan Özkılınç'ın, emekli polis memuru babası Süleyman Özkılınç katıldı.

'Dikkat polis geliyor' adını verdikleri kampanyanın tanıtımını yapan Mehmet Tursun, "2007 yılında, Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'nda (PVSK) yapılan değişiklikten sonra polisin, öldürme, yaralama ve şiddet uygulama gücü her geçen gün artarak devam etmektedir. Birkaç yıl içinde, 28'i karakollarda olmak üzere 128 kişinin ölümünden polis sorumlu tutulmuştur. Dolayısıyla polis yaşama hakkını sürekli ihlal etmiştir. Mazlum Der ve Baran Tursun Vakfı, yetkisini PVSK'dan alan polis şiddetinin vahim sonuçlarının önüne geçmek için 'Dikkat polis geliyor' adlı dört ay sürecek bir kampanya düzenlemişlerdir. Kampanya çerçevesinde, polisin kötü muamelesinin kamuoyunda tartışılması amaçlanmıştır. PVSK'nın 16'ıncı maddesinin tamamen kaldırılarak, nefsi müdafaa söz konusu olmadığı sürece polisin silah kullanmamasını amaçlamaktayız. Bu süreçte, 'Hatıranı anlat, hayatını kurtar' sloganıyla, TBMM, siyasi partiler, bakanlıklar ve medya ile görüşülerek, PVSK'nın vahim sonuçlarını anlatmaya ve desteklerini sağlamaya çalışacağız" dedi.

Tursun, bu kampanyada polis kurşunuyla ölen çocukların aileleri ile mesleği polis olup da yaşamını yitiren kişilerin ailelerinin de aynı çatı altında biraraya gelmelerine dikkat çekti.

Avukat Koçer ise, PVSK'nın, polislere sınırsız yetki sağladığını, dünyada bir benzeri olmadığını, kutsal yaşam hakkını kısıtlamadan silahın orantılı ve ölçülü kullanılması gerektiğini belirtti.

DEVLETİ SUÇLUYORUM

Oğlu karakolda intihar ettiği bildirilen Abdurrahman Süzen'in babası Şehmuz Süzen, olayın ardından dava bile açılmadığını, evladının canına kıymasının mümkün olmadığını; öldürüldüğünü iddia etti. Kendisiyle aynı mesleğe sahip oğlunun görev başında intihar ettiğinin söylendiğini dile getiren emekli polis Süleyman Özkılınç'ta, "Üstleriyle tayin konusunda tartışıyor. Daha sonra da görev yerinde intihar ettiği bildiriliyor. Ben devleti suçluyorum. Oğlumun ölümüne neden olan üstleri terfi etti, ama benim evladım mezarda" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisin Silah Kullanma Yetkisine Karşı, 'Dikkat Polis Geliyor' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement