Polisin Uyuşturucu Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Polisin Uyuşturucu Mücadelesi

Polisin Uyuşturucu Mücadelesi

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından madde bağımlısı gençlere rehabilitasyon hizmeti verildi.

22.11.2012 17:59

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından madde bağımlısı gençlere rehabilitasyon hizmeti verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Geleceğimiz 20 Genç Projesi" ile madde bağımlısı olan veya bu kapsamda risk altında olduğu değerlendirilen çocukların ve ailelerinin tespit edilerek, rehabilitasyonunun sağlanması ve topluma kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Proje kapsamında madde bağımlısı 20 gencin, Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğünün ifade edildiği açıklamada, tedavi sürecinde ise "yalnız olmadıklarını bilme, özgüvenlerinin yükselmesi ve maddeyle ilgili kişisel farkındalıklarının arttırılması" konularında motivasyonlarının arttırılması çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında madde bağımlısı gençlere çeşitli kültürel faaliyetler yapma imkanı sunulduğu da bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gençlerimiz, meslek edindirme kurslarına gönderilerek, onların meslek sahibi olmaları sağlanmaktadır. Psikolojik destek çalışmaları kapsamında, bireysel psikolojik terapi, grup terapisi ve aile grup terapileri yapılmaktadır. Projeyle, aileler tedavinin içinde aktif olarak bulunmaktadırlar. Böylece madde bağımlılığı için şart olan aile desteği uygulanabilmektedir. İki ay önce başlatmış olduğumuz projenin laboratuvar tetkiklerinde, tedavi sürecinin başarıyla sürdürüldüğü görülmektedir. Gençlerin kendilerini daha güçlü hissettikleri ve yalnız olmadıklarını düşündükleri, uygulanan terapilerde görülmüştür. Maddeye tekrar yönelmek isteyenlerin ise 'yaşam koçu' polislere istedikleri anda ulaşabilmeleri, maddeyi tekrar almalarını önleyici bir rol oynamaktadır." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisin Uyuşturucu Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement