Porto Riko Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Porto Riko Maçının Ardından

Porto Riko Maçının Ardından

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Ene: "maçı Tehlikeye Soktuk"

02.09.2010 01:09

A MİLLİ TAKIM YARDIMCI ANTRENÖRÜ ENE: "MAÇI TEHLİKEYE SOKTUK"

PORTO RİKO BAŞANTRENÖRÜ CINTRON: "TÜRKİYE İYİ BİR İŞ ÇIKARDI"

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'nun dördüncü gününde A Milli Takım, Porto Riko'yu 79-77'lik skorla mağlup etti ve gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, "Porto Riko çok iyi bir takım. Yunanistan, Rusya ve bizim maçta mağlup olmasına rağmen kazanacak baskıyı ortaya koydu. Bizim şansımız Porto Riko'nun geniş bir rotasyonunun olmamasıydı. Oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşadılar. Carlos Arroyo'nun olmayışı ve JJ Barea'nın oyunun son bölümünde yorulması bizim işimize yaradı. Hücumda üretkenliklerini yitirdiler. Aslında çok atletik bir takım ve boş alan bırakılınca nasıl etkili olduklarını gördük. Hücumda daha fazla pas paylaşımı yapmamız gerekirdi. Savunmada da çok iyi değildik. Son çeyrekte Porto Riko'nun ritminin düşmesinden dolayı bugün maçı kazandık. Maçı tehlikeye sokmamızın sebebi yaptığımız basit hatalardı. Bunların da üstesinden gelirsek üst turlarda daha rahat edeceğiz. Artık Çin maçına bakacağız. Ardından önümüzdeki turlarda daha da başarılı bir performans göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Karşılaşmaya tutuk başladıklarını dile getiren Semih Erden, "İlerleyen dakikalarda toparlanıp ve daha iyi mücadele ettik. Maçın son bölümünde savunmada daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu da bizi galibiyete taşıdı. Porto Riko gerçekten iyi bir takım ve kazandığımız için mutluyum" dedi.

Maça kötü başladıklarını belirten Ersan İlyasova, grupta birinciliği garantilediklerini ve bu avantajı korumak istediklerini söyledi.

Yunanistan maçının yorgunluğunu taşıdıklarını ifade eden Ömer Onan, maça iyi başlamadıklarını, gereğinden fazla sayı yediklerini ama sahadan galibiyetle ayrılmayı bildiklerini belirtti.

Yunanistan galibiyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kerem Gönlüm ise, bugün maça uyuyarak başladıklarını ama Ankaralı Basketbolseverlerin verdikleri destek ile kendilerini uyandırdığını dile getirdi.

Türkiye'yi tebrik ederek sözlerine başlayan Porto Riko Baş Antrenörü Manolo Cintron, "Son periyotta yaptığımız top kayıpları yüzünden maçı kaybettik. Öncelikle Türkiye'yi tebrik ederim. Dün geceki zor maçın ardından çok iyi bir iş çıkardılar. Son periyotta yaptığımız top kayıpları sonrası maçı kaybettik artık yarınki maça bakacağız. Yarınki Fildişi Sahili maçı İstanbul'a gidip gitmeyeceğimizi belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Porto Rikolu oyuncu Nathan Peavy ise, "Çok zorlu bir maçtı. Türkiye gerçekten çok iyi bir takım. Tüm çabamızı sahaya yansıttık fakat bu yeterli olmadı. Türk taraftarlarının önünde oynamak gerçekten zordu. Tüm maç boyunca karşılaşmaya konsantre olmaya çalıştık ve kazanmak için elimizden geleni yaptık ama başaramadık." şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Porto Riko Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement