Prezervatifsiz İlişkiye 8 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Prezervatifsiz İlişkiye 8 Yıl Hapis

Prezervatifsiz İlişkiye 8 Yıl Hapis

İspanya Mahkemesi, hayat kadını ile ilişkisinde prezervatif kullanmayı reddeden müşteriye 8 yıl hapis cezası verdi.

02.01.2013 11:34  Güncelleme: 16:57

İspanya Yüksek Mahkemesi, bir hayat kadını ile girdiği ilişki sırasında prezervatif kullanmayı reddeden ve korunmasız bir şekilde kendisiyle ilişkiye girmeye zorlayan müşteriye "tecavüz" suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası verdi.

Başkent Madrid'de, 120 avro karşılığında anlaşarak sokaktaki bir hayat

kadınını arabasına alan ve arabanın arka koltuğunda cinsel ilişkide bulunacağı sırada prezervatif kullanmayı reddeden bir genç, daha sonra hakkında açılan davayı kaybederek, tecavüz suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası aldı.

Olay sonrasında hemen Madrid kadın koruma merkezine giden hayat kadını, kendisiyle zorla cinsel ilişki kurmaya zorladığını söylediği bildirildi. Genç hakkında Madrid il mahkemesinin verdiği 8 yıl hapis cezası kararını

onayan Yüksek Mahkeme, "Para ödemek, tecavüze onay vermiyor" görüşünü savunarak, ilişkinin korkutularak yapıldığına kanaat getirdi.

KORUNMASIZ İLİŞKİDE BULAŞABİLECEK HASTALIKLAR

Genital siğiller ve penis kanseri; Korunmasız ilişki ile en sık karşımıza çıkan 120'den fazla bilinen tipi olan HPV virüsü ile gelişebilir. En sık görülen tip 6,11 genital siğile, tip 16,18 ise penis kanserine sebep olmaktadır.

Kronik prostat iltihabı: Clamidya, üreoplama, mycoplazma, gonore(bel soğukluğu), frengi gibi bazı hastalıkların tekrarı sonrası oluşmaktadır.

Sistemik hastalıklar: Hepatit, AIDS ve diğer cinsel ilişkiyle geçen hastalıkların çoğu nefrit, sistit, karaciğer yetmezliği, siroz, immün yetmezliğe sebep olabilir. Sepsise kadar giden yaygın enfeksiyona sebep olabilrler.

Korunmasız cinsel ilişki nedeniyle kadınlarda görülebilecek hastalıklar DA saymakla bitmiyor. Korunmasız ilişkiye giren kadınlar HIV (AIDS), HPV (genital siğiller ve rahim ağzı kanseri virüsü), herpes (genital uçuk), frengi- sifiliz, hepatit B, gonore (bel soğukluğu), şankroid(yumuşak yara), granüloma inguinale, mikoplazma, üreoplazma, klamidya, molluskum, kasık biti ve uyuz gibi birçok bulaşıcı enfeksiyon ile karşı karşıyadır.

Bu enfeksiyonların hepsi cinsel ilişki ile geçmekte olup, kronik pelvik enfeksiyonlardan kronik pelvik ağrıya, kısırlıktan, rahim ağzı, vajina ve vulva kanserine, hepatit B virüsü ile karaciğer sirozuna kadar giden sistemik hastalıklara, HIV virüsü ile AIDS'e neden olmaktadır. Ayrıca bu enfeksiyon ajanları ile etkilenmiş kadınlar, aktif bulaştırıcı rolü de üstlenmektedirler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prezervatifsiz İlişkiye 8 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement