Prof. Dr. Kuday: "Clinton'un Hastalığı Supdural Hematom" - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Kuday: "Clinton'un Hastalığı Supdural Hematom"

Prof. Dr. Kuday: "Clinton\'un Hastalığı Supdural Hematom"

Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof.Dr.Cengiz Kuday, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un hastalığının "subdural hematom", yani kafatası ile...

11.01.2013 09:02

Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un hastalığının "subdural hematom", yani kafatası ile beyin arasında kan birikmesi olduğunu belirtti.

Kuday, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Clinton'un, "beyninde kan pıhtılaşması olduğu" gerekçesiyle New York'ta hastaneye kaldırıldığını, hastaneden taburcu olurken, doktorların Clinton'un durumunun iyi olduğunu ve tümüyle iyileşeceğini söylediğini hatırlattı. Haberlerde Clinton'un, beyninde pıhtı olduğu ve düştüğü bilgisinin bulunduğuna dikkat çeken Kuday, "Clinton, varisleri olduğu için kan sulandırıcı ilaç alıyor. Kan sulandırıcı ilaç alan ve düşmeye maruz kalan 55-65 yaş arası kişilerde bizim çok sık rastladığımız subdural hematom, yani kafatası ile beyin arasında kan birikmesi meydana gelir. Hillary Clinton'un hastalığı da bu" dedi.

-"HASTADA EN ÇOK BAŞ AĞRISI VE UNUTKANLIĞA YOL AÇAR"-

Hastanın, kafatası ile beyin arasındaki kan birikmesinin miktarına göre tedavi edildiğini anlatan Kuday, şunları söyledi:

"Kanın miktarına göre ameliyat ederiz ya da etmeyiz. Kan miktarı az ise kendiliğinden kaybolmasını bekleriz. Eğer kalınlaşırsa o zaman da ameliyat ederiz. Ama hasta yakın takip altında belirli aralıklarla MR ya da tomografi çekilerek takip edilir. Ameliyata gerek görülürse de basit bir ameliyat. Bir delik açılarak kan boşaltılır. Bazen kendiliğinde zaman içinde geriler ve hasta tam şifaya kavuşur. Basit bir travma, düşme bile subdural hematoma neden olabilir. Bazen de hemen fark edilmez. Hastada en çok baş ağrısı ve unutkanlığa yol açar. Türkiye'de de çok sık görülen bir hastalık. Kan sulandırıcı alan 65 yaş üstü kişiler, basit bir kafa travması bile olsa baş ağrısı, dalgınlık, etrafa ilgisizlik gibi belirtiler ortaya çıkmışsa tomografi çektirmesinde fayda var." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Kuday: 'Clinton'un Hastalığı Supdural Hematom' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement