Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması

Prof. Dr. Sönmez\'in Silahlı Saldırıya Uğraması

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı: "İhtiyaten kendisini hastane ortamında tutuyoruz.

25.08.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "İhtiyaten kendisini hastane ortamında tutuyoruz.  Herhangi bir sinir veya damar yaralanması olmaması bizi son derece sevindiren bir durum" dedi.

Şişli Memorial Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Ergun Şenel, Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı ile Kardiyoloji uzmanı Dr. Deniz Şener, dün Kars'ta uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve ambulans uçakla getirildiği İstanbul'da Memorial Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sönmez'in, sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Hastane önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Arbatlı, Sönmez'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Şu anda bacağından ve elinden yaralanmış olan hocamızın hayati bir tehlikesi olmadığı düşüncesindeyim. İhtiyaten kendisini hastane ortamında tutuyoruz.  Herhangi bir sinir veya damar yaralanması olmaması bizi son derece sevindiren bir durum" diye konuştu.

-Kalıcı hasar yok

Dr. Deniz Şener de Bingür Sönmez'in elinde bir sıyrık olduğunu, bunun da elinin fonksiyonlarıyla ilgili bir aksaklığa neden olmayacağını ifade ederek,"Kemik veya oradan geçen tendonların hiçbirinde yaralanma yok" dedi.

Sönmez'in ayağına isabet eden kurşunun da kalıcı veya yaşantısını etkileyecek bir hasara yol açmasının söz konusu olmadığı bilgisini veren Şener, "Herhangi bir operasyon yapılmadı. Kanama kontrolü dışında hiçbir müdahalede bulunulmadı. Tamamen kendi seyri içersinde, kanama durduktan sonra iyileşecek bir zedelenme, başka birşey yok" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, saldırının nedeniyle ilgili Sönmez'in herhangi bir düşünce ifade edip etmediği yönündeki sorusuna Şener, "Adli süreç tabii ki işliyor. Gerekli açıklama ve bilgiler iletilecektir. Ama tahmin olarak iktidarın kaybedilmesiyle birlikte ortaya çıkan bir hırsın sonucu olan bir gerekçe gibi gözüküyor.  Ama bilgi tamamen adli merciler tarafından ortaya konacaktır" yanıtını verdi.

-Gül ve Erdoğan aradı

Şişli Memorial Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Ergun Şenel de Bingür Sönmez'in, "daha ciddi sonuçlara yol açabilecek saldırıyı, yıllardır şehitler için yaptığı çalışmalarla aldığı dualar karşılığında hafif atlattığını" söylediğini aktardı.

Şenel, Sönmez'in durumuyla ilgili olarak hastaneyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun arayıp bilgi aldığını bildirdi.

Hızlı bir şekilde temin edilen ambulans uçak için Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür eden Şenel, Sönmez'e, ilk tıbbi müdahale ve İstanbul'a nakli konusundaki yardımlarından ötürü Kars Valisi ile Kafkas ve Atatürk Üniversiteleri rektörlerine de teşekkür etti.

Şenel, Sönmez'in bir hafta içinde sağlığına kavuşarak iş hayatına dönmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü'ne katılmak üzere dün Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bingür Sönmez, Gaziler Meydanı'nda gezdiği esnada silahlı saldırıya uğramış, olayla ilgili eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen tutuklanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement