"Geleceğin İnovasyon Projelerine Çelebi (İKÇ) imzası"
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Fen alanındaki Mühendislik-Mimarlık ve Su Ürünleri Fakülteleri ile Sağlık alanındaki Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakülteleri "Sağlık-Fen" Buluşması arama toplantısıyla bir araya geldi. Gelenekselleşecek toplantıların ilkine Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliği yaparken; ikincisi Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek.
Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesinde Rektör Prof. Dr. Galip Akhan'ın katıldığı toplantıyı; Rektör Yardımcısı Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar, Su Ürünleri Fakültesi adına Yrd. Doç. Dr. Muhammet Altınok ile ilgili fakültelerden gelen akademisyenler izledi.
"Yüzde Yüz yerli üretim"
Teknoloji ve üretime yönelik karşılıklı önerilerin sunulduğu toplantıda, Malzeme Bilimi alanında uluslararası boyutta ses getirecek projeler gündeme geldi. Özellikle sağlık alanında yurtdışı kaynaklı tedavi araç gereçlerinin daha ucuza, yerli patentle ulusal boyutta üretiminin gerçekleşmesi için sunulan projelerin altyapısı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Robot hasta simülatörleri, çipli kemik iyileştirici-yara iyileştiriciler, genetik taşıyıcılar, Bor kaynaklarının etkin kullanımı, nanoteknoloji ile üretilecek biyosensörler, kanda şeker tahlil eden sensörler, genetik hastalıkların erken teşhisini sağlayan biyosensörler, biyo-algılayıcılar ile ilgili altyapı çalışmalarına başlandı.
"Bu kente yön veren, kalifiye, dünyayla barışık bir genç girişimci ordusu yaratacağız"
Geleneksel hale getirilecek bu toplantıların üniversitenin gelişim çıtasını yükseltecek ortak akılda buluşturacak, bilimsel çalışmalara son derece önemli katkıları olacağını belirten İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, "Üniversite olarak öncelikli araştırma alanlarımız arasında biyomedikal ve sağlık konularında akademik ilerleme göstermek, fakültelerimizi araştırma ve patent alımına teşvik etmek ve üniversite-sanayi işbirliği ile ürünün ticarileştirilmesi potansiyelini hayata geçirmek yer alıyor. Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına önem veren üniversitemiz tüm fakülteler bazında hızlı bir gelişim aşamasındadır. Bizler bu kente yön veren, kalifiye, yenilikçi düşünen ve dünyayla barışık bir genç girişimci ordusu oluşturma gayretindeyiz" dedi.
"Girişimcilik ve inovasyona farklı bir boyuttan bakıyoruz"
Üniversitelerin inovasyon ve girişimcilikteki rolünün çok önemli olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, üniversitelerde geliştirilen bilginin işletmeler tarafından işlenerek hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Rektör Prof.Dr. Akhan, "Gelişmiş ülkelere baktığınız zaman üniversiteler araştırma ve bilimsel çalışma boyutunun yanında girişimcilik ve inovasyon boyutunu da eklemektedir. Bu boyuta önem veren üniversitemiz, yetiştirdiği genç beyinleri sadece yerel ve ulusal çapta değil uluslararası alanda da dünyanın her yerinde iş bulan, değer yaratabilecek yapıda yetişmeleri için her türlü çabayı sarf etmektedir. Bilgi kaynağı" ve "çözüm ortağı" olma ve ulusal araştırma – inovasyon oluşumlarını destekleme adına tüm fakültelerimizin işbirliği, bilimsel arama toplantıları devam edecektir" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › 'Projeler Tamam, Sıra Uygulamada' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?