İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nden depremzedelere psikolojik destek hattı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nden depremzedelere psikolojik destek hattı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi\'nden depremzedelere psikolojik destek hattı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, depremzede vatandaşlara psikolojik destek vermek amacıyla "Psikolojik Destek Hattı" kurdu.

23.02.2023 11:58  Güncelleme: 13:16

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, depremzede vatandaşlara psikolojik destek vermek amacıyla "Psikolojik Destek Hattı" kurdu.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi açıklamasında görüşlerine yer verilen Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Levent Uysal, depremden etkilenen vatandaşlar için "Psikolojik Destek Hattı" açtıklarını duyurdu.

Uysal, "Destek Hattı"nı üniversitenin psikoloji bölümü liderliğinde oluşturduklarını belirterek, "İstanbul Nişantaşı Üniversitesi olarak vatandaşlarımızın medikal, yaşamsal ve fiziki ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gönüllülerimizle birlikte destek olmanın yanında, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da onlara 'hep yanınızdayız' mesajı vermek istedik ve bu hattımızı oluşturduk. Hattın ucunda psikoloji bölümümüzün öğretim üyeleri, yani uzmanlarımız olacak ve depremzede vatandaşlarımıza psikolojik destek sağlayacaklar." ifadelerini kullandı.

- "Deprem büyük bir travma kaynağıdır"

Uysal, depremin çok büyük bir travma kaynağı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Etkisi çok büyük olan bir afetle mücadele etmek zorunda kalan, yakınlarını kaybeden, enkaz altında kalan yakınlarından hala haber alamayan ve bu zorlu koşullarda hayata yeniden başlayan kardeşlerimiz için hayat maalesef bir müddet kolay olmayacak. Bu durumda olan binlerce vatandaşımız var ve bizler millet olarak hepsinin yaralarını sarmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Büyük afet sonrası depremzedelerimizin maruz kaldığı duygu durumlarını da göz önünde bulundurarak bu hattımızı kurmaya karar verdik."

Kurdukları destek hattı sayesinde depremzedelerin bu zorlu süreçle mücadele etme yöntemlerini konunun uzmanlarıyla görüşerek çözüm arayacakları bir süreci sağlamayı ümit ettiklerini aktaran Uysal, depremzedelerin, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümü önderliğinde açılan Psikolojik Destek Hattı'na 0 (212) 210 10 10 numaralı telefondan ulaşılabileceklerini ve büyük afet bölgesinde olup destek isteyen tüm vatandaşların telefonlarını beklediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nden depremzedelere psikolojik destek hattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement