Pulluk Sebebiyle Adam Öldüren Şahsa 25 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Pulluk Sebebiyle Adam Öldüren Şahsa 25 Yıl Hapis

Pulluk Sebebiyle Adam Öldüren Şahsa 25 Yıl Hapis

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, pulluk ve odun nedeniyle tartıştığı kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı öne sürülen sanığa, 25 yıl 7 ay hapis cezası verildi.2010 yılı Kasım ayında, tarlada pulluk bırakan Eyüp Avcı'yı çıkan tartışma sonucu...

28.01.2012 10:45

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, pulluk ve odun nedeniyle tartıştığı kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı öne sürülen sanığa, 25 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

2010 yılı Kasım ayında, tarlada pulluk bırakan Eyüp Avcı'yı çıkan tartışma sonucu silahla vurarak öldürdüğü, Kadem Burak Karadağ (16) isimli şahsı da yaraladığı ileri sürülen sanık Ömer C.'nin (62) yargılandığı davaya devam edildi. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer C. ve Ayşe Keleş, mağdur Karadağ, ölen Eyüp Avcı'nın avukatları ve yakınları katıldı.

Olayda yaralanan Karadağ, mahkemede sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti. Karadağ ifadesinde, "Olay günü maktul Eyüp Avcı ile traktörle gittiğimiz esnada maktulün kardeşinin tartışmaya neden olan pulluğu traktörün arkasına takarak götürdüğünü gördük. Maktulün kardeşi ile yaptığı konuşma sonrasında sanık Ömer C.'nin pulluğu bahçenin dışına çıkardığını öğrendik ve bahçeye gittik. Gittiğimizde sanık Ömer C. oradaydı. Maktul Avcı sanığa, 'Tırmığı neden dışarı attın?' diye sordu. Sanık ise bu soruya yüksek

sesle, 'Ben size söyledim, alsaydınız' diye cevap verdi. Daha sonra maktul Avcı, 'İçeride odunlarım var, girip onları alacağım' dedi. Sanık Ömer C. ise, 'Al da göreyim" diyerek tabancasını çekip tabancayla maktule ateş etti. Maktulde silah yoktu" sözlerine yer verdi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, olay öncesi maktul ve kardeşinin sanığın arazi bekçiliğini yaptığı yere traktör pulluklarını bıraktığı ve pullukların uzun süre tarlada durduğunu belirtti. Sanığın tabancayla iki el ateş ederek maktul Ömer Avcı'yı öldürdüğünü, maktulün yanında bulunan mağdur Karadağ'ı da ayağından yaraladığını kaydeden savcı, sanığın "cinayet" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık Ömer C. ise son savunmasında, "Küfür etmesi bana çok dokundu. Ben o kadar vicdansız bir insan değilim. Çok pişmanım" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ömer C.'yi, "adam öldürme" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha sonra sanığın duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak bu cezayı 25 yıla indirildi. Sanığa ayrıca "adam yaralama" suçundan 7 ay 15 gün hapis ve "ruhsatsız tabanca taşıdığı" gerekçesiyle bin lira adli para cezası verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pulluk Sebebiyle Adam Öldüren Şahsa 25 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement