Putin'in Muhalifi Navalnıy, Moskova Belediye Başkanlığına Aday - Son Dakika
Güncel

Putin'in Muhalifi Navalnıy, Moskova Belediye Başkanlığına Aday

Putin\'in Muhalifi Navalnıy, Moskova Belediye Başkanlığına Aday

Rusya Devlet Başkanı Putin'in muhalifi Navalnıy Moskova Belediye Başkanlığı seçiminde adaylığının devam ettiğini açıkladı

20.07.2013 16:09

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterilerin odağındaki isim Aleksey Navalnıy, Moskova belediye başkanlığı seçiminde adaylığının sürdüğünü açıkladı.

Yargılandığı yolsuzluk davasında 5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra bir gün tutuklu kalan ve temyiz mahkemesi sonuçlanana kadar serbest bırakılan Navalnıy, davasının görüldüğü Kirov bölgesinden ayrılarak başkent Moskova'ya geldi.

Başkentin Yaroslavl tren garında destekçileri ve polis tarafından karşılanan Navalnıy, ilk seçim konuşmasını da burada yaptı. Destekçilerine, "Sizin gücünüze tam inanmadığım için özür dilerim. Sizin desteğiniz olmasaydı serbest bırakılmazdım" diyen Navalnıy, önlerinde 7 haftalık zorlu bir seçim dönemi olduğunu vurgulayarak, "Seçime gidiyoruz, kazanacağız" dedi.

Aleksey Navalnıy, aleyhinde açılan ve "Kirovles" adıyla bilinen davada, Vyatka Orman Şirketi Başkanı Pyotr Ofitserov ve Kirovles Şirketi Genel Müdürü Vyaçeslav Opalev ile 16 milyon ruble (yaklaşık 520 bin ABD doları) değerindeki ormanlık alana zarar vermekle suçlanarak 5 yıl hapse mahkum edilmişti.

Hapis kararının açıklamasının ardından sözcüsü Leonid Volkov aracılığıyla yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı adaylığından çekildiğini duyuran Navalnıy, taraftarlarına seçimi boykot etmeleri çağrısında bulunmuştu. Aynı gün başta başkent Moskova olmak üzere Rusya'nın çeşitli kentlerinde Navalnıy'a destek niteliğinde Putin karşıtı gösteriler düzenlenmişti.

Navalnıy'ın belgeleri karartma ve yurt dışına kaçma durumunun söz konusu olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılması için tutuklama kararına itirazı değerlendiren mahkeme, temyiz mahkemesi sonuçlanana kadar Rus aktivisti serbest bırakma kararı vermişti. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin'in Muhalifi Navalnıy, Moskova Belediye Başkanlığına Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement