Radikal DHKP-C'nin Avukatlığına Soyundu - Son Dakika
Güncel

Radikal DHKP-C'nin Avukatlığına Soyundu

'Çiçek çocuklar' söylemine devam

11.05.2015 09:39  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz, lise öğrencisi 14 yaşındaki F.S.A.'nın, terör örgütü DHKP-C'nin elinden annesi ile 25 yaşındaki ağabeyinin tam 13 saat süren mücadelesi sonucu kurtarıldığı operasyon sonrası gözaltına alınan şüphelilerin avukatlığına soyundu.

'UYURKEN' ALINMIŞLAR

Polis ekiplerinin saatlerce uğraşarak duvarları güçlendirilmiş çelik kapılı odaya tavanı hiltilerle delerek girdiği ve 14 yaşındaki lise öğrencisini kurtardığı operasyonu "uyurken gözaltına alındılar" diye tanımlayan Radikal yazarı, gözaltına alınmalarını da sudan sebeplere bağladı.

ANNE: DEVLET BİR LAFIMLA 500 POLİSİ ORAYA DİKTİ

14 yaşındaki çocuğun annesi ise polise teşekkür ederek "Allah, devletimize zeval vermesin. Çocuklarım için aynı şeyi yine olsa yine yaparım. Devlet bir lafımla 500 polisi oraya dikti" diye konuştu.

ABİSİ: POLİS BURAYA GİREMEZ

DHKP-C'li teröristlerin kaçırdığı lise öğrencisinin abisi olayı anlatırken şöyle konuşmuştu:

Beynini yıkamışlardı. Annemle beraber kardeşimle görüştük. İkna ettik. Bu sırada biri gelip kardeşimi üst kaça çıkardı. 'Peşimizden gelmeyin' dedi. Yanımıza döndüklerinde kardeşim fikrini değiştirmişti. 'Niye zorla tutup beynini yıkıyorsunuz? Siz teröristsiniz' dedim. 10 kişi üzerime çullandı. Yere yatırıp boğazımı sıktılar. Bu sırada annem, beni bir odaya sokup kapıyı kapattı. Bir kişi geldi. Saat 18.00'e kadar bizimle konuştu. Kardeşime sürekli olarak 'Sen çocuk değilsin, özgürsün, kendi kararlarını verebilecek yaştasın, istersen gider, istersen kalırsın' gibi telkinlerde bulunuyordu. 'Polise gideriz' dedim. 'Polis buraya giremez' dediler.

SAVCI KİRAZ'IN ŞEHİT EDİLMESİNİN ARDINDAN

İstanbul Adalet Sarayı'nda 31 Mart tarihinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li iki terörist tarafından şehit edilmesinin ardından özellikle Doğan medya'ya yoğun eleştiriler gelmişti. Eleştiriler sonrası bu tür yayınlara ara veren kurumun yeniden aynı tarz haberlere yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.



Radikal DHKP-C\'nin Avukatlığına Soyundu
Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel Radikal DHKP-C'nin Avukatlığına Soyundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement