Ramazan Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ramazan Hazırlıkları Sürüyor

Ramazan Hazırlıkları Sürüyor

Sergilendiği '11 Ayın Sultanı' Ramazan Ayına Sayılı Günler Kala Kahramanmaraş Belediyesi Hazırlıklarını Sürdürüyor.

02.08.2010 14:57  Güncelleme: 15:11

Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bu Ramazan'da 15 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtacak. Bütün kenti ev ev tarayarak durum tespiti yapan Belediye ekipleri, gıda paketi dağıtımına Ramazandan önce başlayacak. Deneyimli ve donanımlı bu ekipler kimseyi aracı yapmadan, önceden tespit edilen adrese götürüp gıda paketini teslim edecekler.

Dağıtım işlemleri ramazan ayı boyunca devam edecek. Ramazan ayında günde 6 bin kişinin iftar ihtiyacını karşılayacak Kahramanmaraş Belediyesi, yine Orta hale iftar çadırı kurarken, Ulu cami avlusu, Aşevi ve şehrin değişik mahallelerinde iftar yemeği dağıtım noktaları ile yemek dağıtımı yapacak.

Bir ay boyunca Kahramanmaraşlıların hoşça vakit geçirmesi için çeşitli etkinliklere de yer verilecek. Kahramanmaraş Belediye Konservatuar Korosu tarafından Türk Tasavvuf Müziği konseri, Belediye Bando Ekibi konserleri ve sanatçı konserleri düzenlenecek. Bu çalışmaların yanı sıra Belediye, imsakiye dağıtımı gerçekleştirecek. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmeleri için titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Başkan Poyraz, " İftar çadırımızda binlerce kişi Ramazan ayının rahmet, bereket, birlik ve beraberlik duygusunu bir arada yaşayacak. Ramazan'da, ihtiyaç sahiplerine 15 bin adet gıda paketini 'yardımın gizlisi hayırlıdır' ilkesiyle dağıtacağız." dedi.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de kasaplar, fırınlar, pastaneler, semt pazarları ile gıda satışı yapan işyerlerinde denetimlerini artırdı. Başkan Poyraz, "Zabıta Müdürlüğümüz de denetimleri yoğunlaştırdı.

Hijyenik olmayan gıda ürünlerinin satılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kahramanmaraş Belediyesi her anlamda ramazan ayının huzurlu ve güzel geçmesi için çalışmalarını sürdürecek. Bu Ramazanda huzur ve bereketi vatandaşlarımızla birlikte yaşayacağız. Ramazanın, başta değerli halkımız olmak üzere tüm insanlık için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum " diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ramazan Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement