Rapunzel Sendromu Vardı, Midesinden 3 Kiloluk Saç Yumağı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Rapunzel Sendromu Vardı, Midesinden 3 Kiloluk Saç Yumağı Çıktı

Rapunzel Sendromu Vardı, Midesinden 3 Kiloluk Saç Yumağı Çıktı

Hindistan'da bir kadının midesinden, bir kuyruk gibi uzanan 3 kiloluk bir saç yumağı çıktı. Sürekli saçlarını yediği öğrenilen kadının bağırsaklarını gören doktorlar şoke oldu.

23.11.2017 17:23  Güncelleme: 17:26

Hindistan'da 25 yaşındaki suman Prasad isimli kadın, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Önce hamilelikle ilgili zannedilen durum kısa sürede anlaşıldı. Kadının midesinden 3 kiloluk bir saç yumağı çıktı.

ADI, RAPUNZEL SENDROMU

Kadının saç yeme takıntısı olduğu bildirilirken, durumunun iyi olduğu ancak bu huyunun daha ciddi sonuçlar da doğurabileceği söylendi.
Rapunzel sendromu adı verilen bu rahatsızlıkta kişi, kendi saçlarını çiğneyerek yutuyor. Sürekli devam eden bu hareket sonunda saçlar midede bir yumak haline gelip sindirilemez boyutlara ulaşıyor.

ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİYOR

Doğum yaptıktan bir süre sonra karın ağrısı yaşayan kadın için doktorlar önce doğuma bağlı bir komplikasyon ihtimali üzerinde durmuşlardı. Yapılan tetkilerde bağırsaklarında büyük bir kitle görülmesi ve bunun bir saç yumağından parçalar olduğunun anlaşılması üzerine doktorlar şoke oldu.

Kadınınm saçları midesinde ince bağırsağına kadar bir kuyruk şeklinde uzanıyordu. Karın ağrısı ve bulantıya sebep olan bu durum eğer tedavi edilmezse bağırsakların yırtılması ve tıkanmasıyla sonuçlanıp öldürücü olabiliyor.

Son Dakika Güncel Rapunzel Sendromu Vardı, Midesinden 3 Kiloluk Saç Yumağı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cihat : şaç midede değil kafa da çıkıyordu benim bildigim . bu nasıl bir anatomidir :) 1 0 Yanıtla

Advertisement