
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Kral TV ve Kral FM ihalesinin Doğuş Grubu tarafından kazanılmasıyla ilgili olarak, bilgilerin kendilerine resmen intikal etmesinin ardından karar verileceğini söyledi.
Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) düzenlediği toplantıya katılmak üzere Denizli'ye gelen Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Kaldırımcı, Kral TV ve Kral FM ihalesi ile ilgili olarak kendilerine bilgilerin resmen intikal etmediğini belirterek, "Konu gündemimize geldiğinde meseleyi kendi zemininde ve kendi şartlarında değerlendirip karar vereceğiz. Burada esas olan bir kurul kararıdır. Çeşitli yorumlar ve değerlendirmeler yapılabilir. Ama eğer piyasada bir yoğunlaşmaya yol açmıyorsa, bir hakim güç oluşturmuyorsa, hakim gücü arttırıcı bir etki doğurmuyorsa herkes alabilir. Bizim için bir sakıncası yok" dedi.
Prof. Dr. Kaldırımcı, ihaleye sadece bir firmanın katılmasının yasal bir sorun teşkil edip etmediği yönündeki soruya, "O bizim meselemiz değil. O tabiri caizse, alıcı ile satıcı arasındaki bir ilişki. Herhalde belirli bir fiyat belirlenmiştir. Bu fiyatı ve daha fazla ödemeyi göze alanlar girmek isteyecektir. Göze almayan ve fiyatı yüksek bulanlar ihaleye katılmayacaktır. Ancak konu bizim dışımızda bir mesele. Biz rekabet açısından olan bölümüne bakarız. Az veya çok sayıda talep olup olmadığı bizim için öncelikli olan bir husus değildir" şeklinde konuştu.
(AV-NÇ-Y)
Son Dakika › Güncel › Rekabet Kurumu Başkanı Kral Tv İhalesini Değerlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.