Rektör Arslan: Ağrı Üniversite Kenti Olacak - Son Dakika
Güncel

Rektör Arslan: Ağrı Üniversite Kenti Olacak

Rektör Arslan: Ağrı Üniversite Kenti Olacak

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Arslan, "Ağrı üniversite kendi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor" dedi.

13.09.2013 14:35

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve İnternet Yayıncılar Derneği Ağrı Şubelerini ziyaret eden İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Arslan, "Ağrı üniversite kendi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor" dedi. Şehirdeki öğrenci profilinin değiştiğini belirten Arslan, "Bu yıl 9 ülkeden 90 yabancı Öğrencinin şehrimize geldi. Yabancı öğrencilerin şehrimize gelmeleri için çok büyük mücadele verdik. Şuan 25 tane yabancı uyruklu hocamız bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz, binin üzerinde yabancı uyruklu öğrenci ve yüzün üzerinde de yabancı hocadır" dedi. Ağrı'da bu dönemde yapılacak en akıllı yatırımın öğrenci yurtları olduğunu belirten Rektör Arslan, "Yaklaşık 5 yıldır aynı şeyi söylüyorum. Burada para kazanmak isteyen esnafımız öğrencilere yönelik yatırımlar yapmalıdırlar. şuan şehrin en büyük ihtiyacı öğrenci yurtlarıdır.

Yatırımcıların bunu görmeleri gerekmektedir artık. Her yıl öğrenci sayımız 3 bin civarında artmaktadır. Şuan hiç küçümsenmeyecek sayılara ulaştık. bu sayı gün geçtikçe artacak ve bu öğrenciler gün geçtikçe şehrin gelişimine ciddi kazanç sağlayacaklardır. Spor akademilerinin seçmelerini artık ilimizde yapıyoruz.

Dışarıdan şehrimize gelen öğrencileri kampüs içinde değil şehir stadyumunda seçmelere alıyoruz. buradaki amacımız halkın gelen öğrencilerden maddi olarak kazanç sağlamalarıdır. Vatandaşlarımızın öğrencilerimize karşı tutumlarını beğeniyoruz. Esnafımızın kazançlı çıkması içinde elimizden geleni yapıyoruz. Halkıyla barışık bir üniversite olmayı çok şükür başardık. Esnafımızında daha duyarlı davranması gerekmektedir. Üniversitemiz şehrin bacasız fabrikası olma yolunda hızlı ve kararlı olarak ilerlemektedir. Vatandaşlarımızın bize verdiği desteği görmezden gelemeyiz" dedi. Daha sonra cemiyet üyeleriyle fotoğraf çektiren Arslan, teşekkür ederek ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Arslan: Ağrı Üniversite Kenti Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement