Rektörden 'Final' Çorbası - Son Dakika
Güncel

Rektörden 'Final' Çorbası

Rektörden \'Final\' Çorbası

Amasya Üniversitesi’nde öğrenciler final sınavlarına ücretsiz çorba içerek girdi.

16.01.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi'nde öğrenciler final sınavlarına ücretsiz çorba içerek girdi.

Kendi öğrenciliği döneminde okul ile yurt arasındaki mesafenin uzak olmasından dolayı kahvaltı yapamadığını anımsayıp öğrencilerinin de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını gözlemleyen Türkiye'nin en genç rektörü olan Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite kaynaklarıyla geçen yıl başlattığı 'Seher Çorbası' uygulamasını bu yılda 'Final Çorbası' adıyla sürdürüyor.

Beraberinde aynı dönemden arkadaşı olan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere ile yemekhaneye gidip çorba dağıttıktan sonra öğrencileriyle birlikte içen içen Rektör Orbay, "Ben devlet yurtlarında kaldım. Yurtla okul arasındaki mesafe 20 kilometreydi. Çoğu zaman sabah saatlerindeki derslerimize kahvaltısız gitmek durumundaydık. Bu durumları gördük ve arkadaşlarımızın sırasından geçeli çok zaman olmadı. Dolayısıyla onların hangi duygu ve düşüncelerin içerisinde olduğunu anlamak benim için çok uzak değil. Aslında bu faaliyet o dönemdeki düşüncelerimizin bir yansıması olarak görülmeli. Öğrencimiz en temel paydaşımız. Her şeyin en iyisine, en güzeline layık diye düşünüyorum" dedi.

İl dışından gelen öğrencilerinin yurtların yanı sıra büyük kısmının öğrenci evlerinde yaşadığını anlatan Orbay, "Genç arkadaşlarımız kahvaltıyı çoğu zaman ihmal ediyorlar. Özellikle kışın çetin geçtiği bu dönemlerde sabah saatlerinde sınavı olan arkadaşlarımız için tüm yerleşkelerimizde ücretsiz sabah çorbası çıkartalım dedik" diye konuştu.

Final haftasında üniversite yönetiminin çorba ikramının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Büşranur Bilen, "Genelde kahvaltı yapamıyorum evde. Tok girince insan daha rahat bir şekilde sınavını yapabiliyor" şeklinde konuşurken, yurtta kalan Mesut Kazancı da Rektör Orbay'ın kendileriyle iç içe olmasından memnun olduklarını kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektörden 'Final' Çorbası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement