Rektörü Terör Örgütü Üyesi Diye Dinlemişler (2) - Son Dakika
Güncel

Rektörü Terör Örgütü Üyesi Diye Dinlemişler (2)

Rektörü Terör Örgütü Üyesi Diye Dinlemişler (2)

FİRARİ POLİS YAKALANDI Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ancak firari durumda bulunan 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ö.S. bugün öğlenden sonra polis ekiplerince gözaltına alındı.

17.03.2015 15:19

FİRARİ POLİS YAKALANDI

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ancak firari durumda bulunan 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ö.S. bugün öğlenden sonra polis ekiplerince gözaltına alındı. Kente geldiği tespit edilen Ö.S.'nin bir lokantada bulunduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Gözaltına alınan Ö.S.'nin sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

POLİSLERE ADLİYE ÖNÜNDE DUALI DESTEK

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü 'yasa dışı dinleme' operasyonu kapsamında sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen polislere adliye önünde aralarında polis yakınları da olan bir grup destek verdi.

Adliye önünde bayrak açan grup adına konuşan gözaltına alınan polislerden eski İstihbarat Şube Müdürü F.A.'nın ağabeyi Mustafa Akpınar 30 yıldır siyasetçi olduğunu ve eski bir belediye başkanı olduğunu belirterek, "Bütün dosyayı 500 sayfalık dosyayı okudum. Şu anda içeride olanlara yöneltilen hiçbir ciddi suçlama yok. Tamamı hissi ve indi mütalaadan oluşan müspet delile dayanmayan suçlamalardır. Tahmin ediyorum hepsi serbest bırakılır, ama hukuk varsa, adalet varsa, bir siyasi dava değilse hepsi serbest bırakılır" dedi.

'ÜNİVERSİTEDEKİ SOL ÖRGÜT YAPILANMASINI DİNLEDİLER'

Polislerin üniversitede faaliyet gösteren sol örgütleri dinlediğini iddia eden Akpınar, "Okuduğum raporda iki husus var. Bu hususlardan birisi aşırı sol örgütlerin üniversite içerisindeki yapılanmalarını önleme, dinlemeleri yapmaktır. Üniversite içerisindeki DHKP-C örgütünün yuvalanmasını önlemek için dinleme yapmak. Bu zaten vazifeleri, bunu yapmazlarsa zaten vazifelerini yapmamış olurlar. İkinci önemli konu Türkiye'nin gündemini uzun zaman meşgul eden Madımak Olayları'nı araştırmak. Madımak Olayları'nın içerisindeki PKK uzantısını tespit etmeye çalışmak ve bunu tespit etmek buradan şu sonuç anlaşılıyor. Bu olay uydurulduğu gibi paralel meselesi değil bu olay PKK'nın ve DHKP-C'nin şu andaki adli yargı üzerindeki, idare üzerindeki tesirini göstermektedir. Şu anda bunların bir intikamı pozisyonundadır. Bunların örtülmesi davasıdır. Burada görev alan temiz insanlar vardır. O insanlara diyorum ki vicdanlarına danışın bu insanların içerisinden vatan haini çıkmaz" diye konuştu.

Adliye önünde dua eden grup daha sonra dağıldı.

Mahkemeye sevk edilen 7 polisin mahkemedeki sorguları ise devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektörü Terör Örgütü Üyesi Diye Dinlemişler (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement