Resul Akay, ''hükümeti anlamakta güçlük çekiyoruz'' - Son Dakika
Güncel

Resul Akay, ''hükümeti anlamakta güçlük çekiyoruz''

Resul Akay, \'\'hükümeti anlamakta güçlük çekiyoruz\'\'

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ''hükümeti anlamakta güçlük çektiklerini belirterek "Her geçen gün Türkiye, demokrasiden uzaklaşıyor intiba oluşturuluyor'' dedi.

07.04.2011 13:40

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, hükümeti anlamakta güçlük çektiklerini belirterek "Her geçen gün Türkiye, demokrasiden uzaklaşıyor intiba oluşturuluyor. İnsanlar bu kaygıya kendiliğinden kapılıyor. Bunun için özel bir lobiye, çabaya, gayrete gerek yok. Bu bir algılamanın ötesinde olguya dönüştü. Hükümeti buradan uyarıyorum "dedi.PTT Baş Müdürlüğünde dağıtıcı olarak çalışan sendika İl Temsilcisi 26 yıllık memur Erdoğan Aslan'ın 10 Kasım 2010'da yaptığı basın açıklamasının ardından Aksaray'a tayininin çıkarılmasını eleştiren ve Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve kararı iptal davası ile ilgili başvuru için kente gelen BASK Genel Başkanı Resul Akay, mahkeme önünde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:" Türkiye'deki gelişen olayları anlamakta güçlük çekiyoruz. Olmaması gereken işler oluyor, basılmamış kitaplar matbaalarda toplatılıyor, gazeteciler suçlarını bilmeden içeri atılıyor. Sendika şube başkanımız basın açıklaması yaptığı için Aksaray'a tayin edildi.

Basın açıklamasını da yapamadı, müdür tarafından engellendi. Posta dağıtıcılarının yaşamakta olduğu sorunları, çalışma koşullarını, özlük haklarını, mali haklarını ifade etmek için yapacağı basın açıklaması engellendi. Engelleyenler bir de Aksaray'a tayin ettiler. Hükümeti anlamak gerçekten mümkün değil. Her geçen gün Türkiye demokrasiden uzaklaşıyor intiba oluşturuluyor. İnsanlar bu kaygıya kendiliğinden kapılıyor. Bunun için özel bir lobiye, çabaya, gayrete gerek yok. Bu bir algılamanın ötesinde olguya dönüştü. Hükümeti buradan uyarıyorum. Korku yaratarak, gerilim yaratarak gerginlik, yaratarak, insanlar üzerinde baskı oluşturarak iktidarda kalmak mümkün değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir demokrasisinde, hatta demokrasi dışı rejimlerde bile korku yaratarak, baskı yaratarak, halkı yıldırarak, baskılayarak iktidarda kalması mümkün değildir. O yüzden iktidarın bu işlerden vazgeçmesi lazımdır. Yakışan demokrasidir, hoşgörüdür, müsamahadır, yönetenlerin zaten müsamahası hoşgörüsü gerekiyor. "

BASK Kayseri il Temsilcisi Erdoğan Aslan ise "Konfederasyona bağlı Bağımsız Haber Sen'in Kayseri Şube başkanlığını da yapıyorum. 10 Kasım 2010'da özlük haklarımızla ilgili yaptığımız basın açıklamasının ardından, bir hafta önce Aksaray'a tayinim çıkarıldı. Basın açıklaması yapmam da suç olarak gösterildi. Kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesine başvurdum. Genel Başkanımız da bana destek için yöneticilerle Kayseri'ye geldi" diye açıklamada bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Resul Akay, ''hükümeti anlamakta güçlük çekiyoruz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement