Rize - TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terör Meselesinin Üstesinden Geleceğiz - Son Dakika
Güncel

Rize - TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terör Meselesinin Üstesinden Geleceğiz

Rize - TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terör Meselesinin Üstesinden Geleceğiz

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terör meselesinin üstesinden geleceğiz (2)KAHRAMAN'A FAHRİ DOKTORARecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) kuruluşunun 10'uncu yıldönümü nedeniyle kültür ve kongre merkezinde tören düzenlendi.

20.03.2016 17:39

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terör meselesinin üstesinden geleceğiz (2)

KAHRAMAN'A FAHRİ DOKTORA

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) kuruluşunun 10'uncu yıldönümü nedeniyle kültür ve kongre merkezinde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Giresun Valisi Hasan Karahan, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rekabet Kurulu Başkanı Ömer Torlak ile davetliler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Törende Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu Başkanı da olan TBMM Başkanı İsmail Karaman'a, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından üniversite senatosunun 17 Mart 2016 tarihli kararı ile 'Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi' dalında Fahri Doktora diploması verildi.

BİLDİRİ YAYINLAYAN AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRDİ

Törende konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman son dönemde yeni üniversiteler açıldığına dikkat çekerek sayıları artan üniversitelerin gelecek için kendilerine umut verdiğini söyledi. Üniversitelerin sadece meslek edindirme yada iş kapısı açma görevi olmadığını ifade eden Kahraman şunları söyledi:

"Aynı zamanda bilgili, görgülü, eğitimli ruh köküne sahip bir toplum olmayı sağlamaktır. Üniversitelerimizin her bakımdan daha iyi donanımlı olması için çaba göstermemiz gerekiyor. Rize'deki bu ilim yuvasının kıymetini bilmeliyiz. Üniversitemiz bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımızın ismini taşımaktadır. Bu yönüyle diğer üniversitelerden farklı bir gözle bakmalı ve ismine layık çalışmalar yürütmeye gayret etmeliyiz. Ahlak ve bilginin, terbiye ve tahsilin, eğitim ve öğretimin farklı şeyler olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Tek kanatla uçulmaz. Şayet bilginin yanında ahlak, tahsilin yanında terbiye, maddiyatın yanında maneviyat olmazsa bir süre önce bin küsur akademisyenin teröristlere açıkça destek vermelerinde olduğu gibi çok üzücü olaylar yaşayabiliriz. İnsan inanca ve imana dayalı olan ilmi hedeflemeli, ilmi ile amel etmelidir. İlmi ile amel etmeyen alim başkasını giydirdiği halde kendisi çıplak olan iğne gibidir. Bilgi ile beraber irfan da lazım. Yunus Emre'nin dediği gibi 'İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir?. Önce kendimizi bilmemiz, haddimizi ve sınırımızı anlamamız gerekiyor. Unutmayalım ki başarımızın büyüklüğünü inancımızın büyüklüğü yüceliği ve doğruluğu belirler. İman hayatın gücü, manası, hikmeti ve kuvvetidir. İlimsiz din topal, dinsiz ilim kördür.ö

'BÜYÜK DEVLETİZ VE TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZö

Son yaşanan terör saldırılarına değinen ve Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu dile getiren Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:

'Büyük devletlerin dertleri ve meseleleri de büyüktür. Allah'ın izniyle ve lütfuyla meselelerimizin üstesinden geleceğiz. Yücel Çakmaklı iyi bir rejisördü ve 'Kuruluş' dizisinin rejisörlüğünü yapmıştı. Dizide Sultan Orhan hasta yatağında yanına gittiği babası Osman Gazi'ye 'Müjde Bursa'yı aldık' dedi. Osman Gazi ise 'Daha öteler' cevabı verdi. Esasında Bursa alındığında Osman gazi sağ değildi ama bir sanatkar olarak böyle bir sahne diziye konuldu. Biz de, 'evet ne bölünmesi daha ötelere' diyoruz. Kültür coğrafyamızı bilelim. Terör yaptığı her faaliyetin yankı bulmasını ister. Üzüntü vermesini ister. Toplumda endişeye mahal verilmesini ister. Ona yardım etmeyeceğiz. Böyle bir duyguya meydan vermeyeceğiz. Büyük devletiz ve üstesinden geleceğiz inşallah.ö

Kahraman ve beraberindeki heyet daha sonra üniversite kütüphane salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize - TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terör Meselesinin Üstesinden Geleceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement