Romanya'da eski bir altın madeninde meydana gelen göçükte 5 kişinin cesedine ulaşıldı.
Ülkenin kuzeyinde yer alan Baia Mare bölgesi Belediye Başkanı Catalin Chereches, Gura Neamtului altın madenine demir parçaları aramak için inen ve göçük altında kalan 5 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.
Madenin uzun yıllardır kullanılmadığını ancak hurda aramak amacıyla madene inenlerin olduğunu ifade eden Chereches, yetkililerin madene girişleri tamamen kapatması gerektiğini söyledi.
27 Aralık Perşembe günü, 3 kişinin hurda çıkarmak umuduyla madene indiği, dün de maden yatağına giren arkadaşlarından haber alamadıkları gerekçesiyle arkadaşlarını aramak için 2 kişi daha madene indiği ve buradan çıkamadıkları belirtilmişti.
Muhabir: Esma Arslan/ AFP
Yayıncı: Hüseyin Köşger - BÜKREŞ
Son Dakika › Güncel › Romanya'da Altın Madeninde Göçük: 5 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.