Rus Helikopterleri Litvanya Hava Sahasını İhlal Etti - Son Dakika
Güncel

Rus Helikopterleri Litvanya Hava Sahasını İhlal Etti

Litvanya Savunma Bakanlığı, Rus savaş helikopterlerinin, Litvanya hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

14.04.2016 18:25

Litvanya Savunma Bakanlığı, Rus savaş helikopterlerinin, Litvanya hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, hafta içerisinde üç Rus helikopterlerinin Kaliningrad eyaletinden Litvanya'nın Lazdijai bölgesindeki askeri bölgeye yakın yere girerek geri döndükleri belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Devlet Sınır Koruma Servisi (VSAT) Başkanı Renatas Pozela, radarlara düşmeyen helikopterlerin sınır muhafızları tarafından tespit edildiğini ifade ederek, "Bunun sınır ihlali olduğu bize iletildi. Biz de elimizde bulunduğumuz bilgileri Silahlı Kuvvetler ile paylaştık" değerlendirmesinde bulundu.

Litvanya Silahlı Kuvvetleri Temsilcisi Tomas Pakalniskis de Rus helikopterlerin alçak uçuş yapması nedeniyle radara girmediğini açıkladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Helikopterleri Litvanya Hava Sahasını İhlal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement