Rus Ordusu, Ukrayna'da 6 Yerleşim Birimini Ele Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Rus Ordusu, Ukrayna'da 6 Yerleşim Birimini Ele Geçirdi

Rus Ordusu, Ukrayna\'da 6 Yerleşim Birimini Ele Geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkiv bölgesinde 5, Donetsk bölgesinde de 1 yerleşim biriminin Rus ordusunca ele geçirildiğini bildirdi. Rus ordusunun Ukrayna'da çatışmalara devam ettiği ve birliklerin başarılı eylemleri sonucunda pozisyonlarını güçlendirdiği belirtildi. Ayrıca, çatışmalar sırasında 34 Ukraynalı askerin teslim olduğu ve 46 Ukrayna İHA'sının vurulduğu ifade edildi. Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, Ukrayna ordusuna ait birçok askeri aracın imha edildiği bilgisi de yer aldı.

11.05.2024 14:18

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkiv bölgesinde 5, Donetsk bölgesinde de 1 yerleşim biriminin Rus ordusunca ele geçirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus askeri güçlerinin, Rusya- Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Rus ordusunun, Ukrayna'da çatışmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kuzey Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler, saldırılar sonucunda Harkiv bölgesinde Borisovka (Borisivka), Ogurtsovo (Ogirtseve), Pletenevka (Pletenivka), Pılnaya (Pilne) ve Streleçya (Strileça) yerleşim birimlerini, Merkez Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler de başarılı eylemleri sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Keramik yerleşim birimini kurtararak bölgedeki pozisyonlarını güçlendirdi."

Çatışmalar esnasında 34 Ukraynalı askerin teslim olduğu aktarılan açıklamada, Ukrayna ordusuna ait 46 insansız hava aracının (İHA) vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 594 uçak, 270 helikopter, 23 bin 951 İHA, 515 hava savunma füze sistemi, 15 bin 981 tank ve zırhlı araç, 1286 çok namlulu roketatar, 9 bin 494 obüs ve havan topu ile 21 bin 600 özel askeri araç imha edildi." bilgisine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Ordusu, Ukrayna'da 6 Yerleşim Birimini Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement