Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Açıklaması

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Açıklaması

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Devletin ayarları ile milletin ayarlarını örtüştürmemiz, milletin fabrika ayarlarına devletin ayarlarının uyuşması 10 yılı aldı" dedi.

20.07.2013 20:29

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Devletin ayarları ile milletin ayarlarını örtüştürmemiz, milletin fabrika ayarlarına devletin ayarlarının uyuşması 10 yılı aldı" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a kurulan Buharaevler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa; Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve davetliler katıldı.

Çözüm sürecini 5 yıl önce başlatmanın mümkün olmadığını dile getiren Kafkas, "5 yıl önce başlatamazdınız. 5 yıl önce darbesavar halindeydik. Bir gün darbeye bulaşmadan, maruz kalmadan, Anadolu tabiriyle 'postu deldirmeden' yürümenin gayretinde idik. Ne zaman Türkiye'nin demokratik kodları çağdaş normlarla uyuştu o zaman Türkiye'nin sorunları çözülmeye başladı. Bunlardan birisi YÖK, iktidara rağmen üniversite kontenjanları artırılmadı. İktidara rağmen üniversiteleri çoğaltamadık. Devletin ayarları ile milletin ayarlarını örtüştürmemiz, milletin fabrika ayarlarına devletin ayarlarının uyuşması 10 yılı aldı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki sağlıkta dönüşümün ise, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türk modeli olarak dünyaya takdim edildiğini belirten Kafkas, bunun gurur verici olduğunu söyledi. Dünyada sağlık giderlerine 4 bin ila 4 bin 500 dolar harcanırken Türkiye'de kişi başına 975 dolar harcama yapıldığını dile getiren Kafkas, "Dünyadaki ülkelerin harcadığının dörtte birini harcayarak onlara örnek ve model olduk. Türk insanının önünün açıldığı zaman, yemeyip yedirmediği zaman, adam gibi işini yapma noktasında komplekslerinden arınıp, ekip ruhu ve ortak aklı harekete geçirdiği zaman neleri başarabileceğinin çok somut göstergesidir" diye konuştu.

İnsan sağlığı açısından ağız ve diş sağlığının da çok önemli olduğunu ifade eden Kafkas, sosyal güvenlik reformu ile Türkiye'nin çağdaş devlet olmayı becerdiğini kaydetti. Kafkas, koruyucu hekimliği öne aldıklarını da sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement