Sağlıkçılar Sivil Savunma Eğitimi Alıyor - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçılar Sivil Savunma Eğitimi Alıyor

Sağlıkçılar Sivil Savunma Eğitimi Alıyor

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Prof.Dr.A.İlhan Özdemir Devlet Hastanesi çalışanlarına, " Afet sonrası enkaza giriş teknikleri, Afetlerde yapılacak Kurtarma Teknikleri, Yangın ve Yangın Söndürme Teknikleri, Arama Kurtarma"...

09.10.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi çalışanlarına, " Afet sonrası enkaza giriş teknikleri, Afetlerde yapılacak Kurtarma Teknikleri, Yangın ve Yangın Söndürme Teknikleri, Arama Kurtarma Malzemeleri" hakkında eğitim verildi.

Eğitim Uzmanı Göksel Elifoğlu ile Arama Kurtarma Teknisyeni Erdem Kaya tarafından verilen eğitim İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Salonunda 15 hastane görevlisi ve hastanenin Sivil Savunma uzmanı katıldı.

Eğitime katılanların hem bilgi ve becerilerini geliştireceklerini hem de bu alandaki yeni gelişme ve tekniklerden haberdar olacaklarını ifade eden Uzman Elifoğlu, "Zor koşullarda görev yapacak hastane çalışanlarının yeni ve modern sivil savunma konseptiyle acil durumlara hazır olmaları önemlidir" dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan da "Sivil savunmaya ihtiyaç duyulduğunda bu iş profesyoneller ve bu konuda eğitim almış kişiler tarafından yapılmalıdır" diyerek, eğitimler sonrası katılımcılarda farklılıkların olması gerektiğini ifade etti. Topatan, Giresun sınırları içinde oluşabilecek afet olaylarına karşı her an teyakkuz halinde olduklarını sözlerine ekledi.

Eğitim faaliyetleri çerçevesinde; hastane personellerinin afet tedbirleri konusunda bilgi sahibi olmaları ve herhangi bir afet anında hayatta kalabilmek için önlem almaları, aile bireyleri ile çevresine, arama ve kurtarma ile ilkyardım konularında bilinçli olarak yardım edebilmeleri, profesyonel ekiplere, arama ve kurtarma çalışmaları sırasında destek vermelerini sağlamak üzere gerekli olan teorik ve uygulamalı bilgileri de görsel sunumlar, öğretici videolarla aktarıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlıkçılar Sivil Savunma Eğitimi Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement