Gümüşhane Valisi Mayda, Kadına Şiddeti Kınadı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Valisi Mayda, Kadına Şiddeti Kınadı

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, toplum ve yönetim olarak kadına şiddetin karşısında olduklarını ve her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi.

07.03.2014 23:43  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, toplum ve yönetim olarak kadına şiddetin karşısında olduklarını ve her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Türkiye Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesince düzenlenen "Sağlıklı Yaşam ve Dünya Kadınlar Günü" paneli, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Mayda, burada yaptığı konuşmada, kadınların haklarını tanımaları ve savunmaları yönünde eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, "Gerek devletimizce alınan tedbirler gerekse toplumumuzun değerleri doğrultusunda kadınlarımıza refah içerisinde mutlu günler diliyorum. Bizler, toplum ve yönetim olarak kadına şiddetin karşısındayız ve her türlü şiddeti de kınıyoruz. Geleceğin anneleri olacak ve çocuklarımızı yetiştirecek kadınlarımızın en iyi şekilde eğitilmeleri gerektiğine inanıyorum" dedi.

Türkiye Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu ise Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi bugün de aynı şevk ve heyecanla laik ve çağdaş Türk toplumunun mimarı Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkacaklarını ifade ederek, kadınların düşünce zenginliğinden yararlanmaksızın ilerleme sağlanamayacağını, kadınların desteği ve sevgisi olmaksızın barış ve demokrasinin kazanılamayacağını, kadınların katılımı ve çabası olmaksızın laik ve çağdaş toplumun kurulmasının gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Panelde, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan ve diyetisyen Burcu Akgül tarafından sağlıklı yaşam konulu sunum yapıldı.

Panele, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Önder, Emniyet Müdürü Ahmet Can, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

-Gümüşhane kadın fotoğraf sergisi

Vali Mayda ve beraberindekiler daha sonra fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin tarafından Gümüşhane'nin kırsal kesiminde yaşayan kadınların konu edildiği 18 fotoğraftan oluşan sergiyi gezdi.

Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program çıkışında güzel bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, "İlimizin yetiştirdiği, ülke ve uluslar arası ödüller kazanan Mustafa Zengin kardeşimizin fotoğraf sergisini gezme imkanımız oldu. Çok güzel fotoğraflar, iyi hazırlanmış ve özellikle kültürümüzü yansıtması açısından çok değerli buldum. Fotoğraflar ilimizin hala yaşanan güzelliklerini yansıtıyor. Esas olan kültürün korunabilmesidir. İlimizi tanıtmalarından dolayı tüm Gümüşhaneliler adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Mayda, Kadına Şiddeti Kınadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Valisi Mayda, Kadına Şiddeti Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement