"Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası yapıldı

"Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası yapıldı

Sağlık-Sen tarafından yaptırılan "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak'ın da katılımıyla Erzurum'da yapıldı.

06.12.2013 21:06

Sağlık-Sen tarafından yaptırılan "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak'ın da katılımıyla Erzurum'da yapıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Konferans Salonu'nda yapılan filmin gösterimini, Çırak, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ve sağlık çalışanları izledi.

Genel Başkan Yardımcısı Çırak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası için Ankara'dan geldiklerini belirterek, sağlıkta dönüşümün paydaşlarının fedakarca hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye'de son on yılda sağlıkta çok ciddi anlamda gelişmelerin olduğunu anlatan Çırak, "Bunun paydaşları da bizim sağlık çalışanlarımız. Hasta memnuniyeti yüzde 39'lardan yüzde 76 gibi gerçekten çok büyük rakamlara geldi. Bu özveriyi veren sağlık çalışanlarımızdır. Sağlık çalışanlarımız, 24 saat hiç durmadan hizmet veriyorlar. On yıl önce sağlık hizmeti alan 1.8 iken bugün bu oran 8.6'lara gelmiştir" diye konuştu.

Personel artışının olmadığını belirten Çırak, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı sağlık çalışanlarımızın omuzuna çok fazla yük binmeye başladı. Nöbetler, diğer ağır şartlar. Bunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu kadar ağır şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarımızın da özlük hakları, yıpranma payı başta olmak üzere bunların da verilmesini istiyoruz. Sağlık-Sen olarak muhakkak suretle verilmesini talep ediyoruz. Şimdi bir kaza oluyor. Olay yerine ilk giden 112, yani sağlık çalışanı. Ondan sonra polis, jandarma kimin bölgesiyse o geliyor, güvenlik önlemi alıyor. İtfaiye geliyor, temizlemek için. Basın mensupları geliyor, olayı görüntülemek için. Bu meslek gruplarımızın hepsinin yıpranma payı var ama oraya müdahale için gelen sağlık çalışanlarının yıpranma payı yok. Muhakkak ki bütün sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı istiyoruz."

Bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarının altını çizen Çırak, "Toplu sözleşmede sağlık çalışanları olarak 7 madde kazandık. Bunlar da çok önemli kazanımlardır. Nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırılması, riskli birimlerde kalite test kat sayısının kaldırılması. Burada bir hemşireye 75 ile 300 lira, bir hekim arkadaşa da 300 ile 600 lira oranında ocaktan itibaren zam gelecektir. Bir de ocak ayından itibaren taban aylığa 175 brüt, net de 139 lira gibi ciddi artışlar gelmiştir. Bunun yanında da ciddi artışlar gelecektir" şeklinde konuştu.

Sendikanın 200 bini aşkın üyelerinin olduğunu anımsatan Çırak, "Sağlık çalışanları her türlü bulaşıcı hastalık, her türlü ağır şartlar altında çalışıyorlar. Bu kadar fedakar ve özverili çalışan arkadaşlarımıza bir de şiddet uygulanıyor. Bu şiddetin artık bitirilmesi anlamında dikkat çekelim istedik. Yani hikayelerle anlatarak, bu filmi yaptırdık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' filminin galası yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement