Sahte Profesör Doktor, Bu Kez Dalyan'da Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sahte Profesör Doktor, Bu Kez Dalyan'da Ortaya Çıktı

Sahte Profesör Doktor, Bu Kez Dalyan\'da Ortaya Çıktı

Ünlü bir çok ismi dokunarak tedavi ettiğini iddia eden ve 2000 yılında muayene edeceği 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in şüphelenmesi üzerine sahte profesör doktor olduğu ortaya çıkan Ali Naci Uygungider, (62), bu kez jandarmanın Muğla'nın...

18.01.2013 13:00

Ünlü bir çok ismi dokunarak tedavi ettiğini iddia eden ve 2000 yılında muayene edeceği 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in şüphelenmesi üzerine sahte profesör doktor olduğu ortaya çıkan Ali Naci Uygungider, (62), bu kez jandarmanın Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'ndeki bir otele düzenlediği operasyonda yakalandı. Uygungider ve Dalyan'da kiraladıkları otelde ruhsatsız olarak hasta tedavisi yaptıkları belirlenen birlikte yaşadığı akapunktur uzmanı ve pratisyen doktor Mihriban Öztürk Keser (49) hakkında tutanak tutulup, Mal Müdürlüğü tarafından toplam 10 bin TL para cezası kesildi. Otel de, mühürlendi.

Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı'na 10 gün önce, kendini doktor olarak tanıtan bir kişinin otelde hasta muayene ederek dolandırdığı ihbarı geldi. Bunun üzerine Ortaca ve Dalyan Jandarma Komutanlığı ekipleri inceleme başlattı. İnceleme sonucu, otelde ruhsatsız olarak çeşitli yöntemlerle tıbbi tedavi uygulandığı tespit edildi.

KENAN EVREN ORTAYA ÇIKARTMIŞTI

Jandarma dün saat 10.00'da Ortaca Mal Müdürlüğü ve Ortaca Toplum Sağlığı Başkanlığı ekipleriyle otele operasyon düzenledi. Operasyonda, 2000 yılındA, bacağında damar rahatsızlığı ile burnundaki deviasyonu Marmaris İlçesi'nde tedavi etmek istediği 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in şüphelenip, askeri kanaldan araştırtması sonucu sahte doktor olduğu ortaya çıkan Ali Naci Uygungider ile birlikte yaşadığı akupunktur uzmanı, pratisyen doktor Mihriban Öztürk Keser ve tedavi için geldikleri belirlenen 6 kişinin ifadeleri alındı. Keser ve sahte doktor Uygungider hakkında tutanak tutulup, toplam 10 bin TL para cezası kesildi. İkilinin tedavilerde kullandıkları iddia edilen çeşitli aletler ve evraklara da el konulup, otel mühürlendi.

İÇKİ RUHSATI İÇİN BAŞVURMUŞLAR

Uygungider ve birlikte yaşadığıKeser'in, Kasım ayında Dalyan'a geldikleri ve kiraladıkları tesise, 'içkili turizm işletmesi' ruhsatı için Ocak ayında belediyeye başvurdukları, ancak evrak eksikliği nedeniyle olumsuz yanıt aldıkları belirlendi. Uygungider ve Keser'in tedavi için kendilerine gelen kişileri otelde konaklamak zorunda bırakıp, ardından da günlük 600 lirayı bulan fahiş ücret aldıkları ileri sürüldü. Otele tedavi olmak için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden siyaset, sanat ve basın camiasından çok sayıda kişinin geldiği belirlendi. Dalyan'da yaşayan bazı kişilerin de hatırı sayılır paralar ödeyerek, 'şiyatsu' tekniğiyle dokunarak tedavi yaptığını öne süren Uygungider'e muayene oldukları öne sürüldü. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Profesör Doktor, Bu Kez Dalyan'da Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement