Said Nursi Doğu Ve Batı'yı Kardeş Etti - Son Dakika
Güncel

Said Nursi Doğu Ve Batı'yı Kardeş Etti

Said Nursi Doğu Ve Batı\'yı Kardeş Etti

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 56'ncı yılında Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Suffa Vakfı ortaklığıyla düzenlenen programla Esenler'de anıldı.

31.03.2016 14:58  Güncelleme: 15:35

Vefatının 56'ncı yılında Bediüzzaman Said Nursi'yi Esenler'de anlatan Yazar Selim Gündüzalp, "Bediüzzaman Said Nursi, Doğu'yu ve Batı'yı kardeş etmiştir. Irk meselesinin önüne geçmiştir. Üstadın kıymetini bilmek gerek" diye konuştu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı program Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Yazar Selim Gündüzalp, Bediüzzman Said Nursi'nin örnek kişiliğini ve İslâm'a hizmetlerini anlattı.

ZITLIKLAR BİR KULDA BİRLEŞTİ

Gündüzalp, Bediüzzaman'ın zıtlıkları bir arada güzellikle barındırdığını belirterek, "Bediüzzaman Hazretleri'ne çok şaşırıyorum. Bekar bir insan hanımlar rehberi yazıyor, gençlik yıllarında ihtiyar risalesini yazıyor, ihtiyarlık yıllarında ise gençlik risalesini yazıyor. Allah zıt şeyleri bir kulunda birleştiriyor" diye konuştu.

IRK MESELESİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Said Nursi'nin insanlık için büyük bir değer olduğunu söyleyen Gündüzalp, "O, Doğu'yu ve Batı'yı kardeş etmiştir. Irk meselesinin önüne geçmiştir. Üstadın kıymetini bilmek gerek. Petrolümüz ve doğalgazımız yok ama insan kaynaklarımız çok zengin" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Said Nursi Doğu Ve Batı'yı Kardeş Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement