Sakin Şehirde Uluslararası Vona Bisiklet Festivali - Son Dakika
Güncel

Sakin Şehirde Uluslararası Vona Bisiklet Festivali

Sakin Şehirde Uluslararası Vona Bisiklet Festivali

Ordu'nun Perşembe ilçesinde düzenlenen Vona Bisiklet Festivali, Türkiye dahil 3 ülkeden toplam 150 bisikletçinin katılımıyla başladı.

28.06.2013 13:19  Güncelleme: 13:25

Ordu'nun Perşembe ilçesinde bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası Vona Bisiklet Festivali, Türkiye dahil 3 ülkeden toplam 150 bisikletçinin katılımıyla başladı.

2012 yılında Cittaslow (sakin şehir) olmaya hak kazanan Perşembe ilçesi, 2. Uluslararası Vona Bisiklet Festivali'ne bu yıl geniş katılımla ev sahipliği yapıyor. Bisiklet severlerin üç gün boyunca doyasıya pedal çevirdiği festivalin açılışı bugün gerçekleşti. Bisikletli Yaşam Derneği Genel Sekreteri Kevser Seri yaptığı açılış konuşmasında, Perşembe ilçesinin sakin şehir olmasından dolayı belediye ile 'Sakin Şehirde Bisikletli Yaşam' adlı projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Seri, "Sakin şehre en uygun, en çevreci ulaşım aracı bisikletin kamu personeli tarafından etkin olarak kullanılması, öğrencilere ve ev hanımlarına bisiklet eğitiminin verilmesi ve bisiklette farkındalık oluşturacak bazı uygulamalar ekleyerek hayata geçirdik. Bunlardan bazıları, iki adet zabıta bisikleti, iki adet çöp toplama bisikleti, bir adet seyyar satıcı ve bir adet hanımlar için çarşı pazar bisikleti örneklerinin yaptırılmasıdır" dedi. Seri, Ordu-Perşembe arasına güvenli bisiklet yollarının yapılması için başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ise, vatandaşları 'Sakin Şehir'de bisiklet kullanmaya davet ederek, "Perşembe'nin ilçe oluşunun 68. yılını kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Bisikletli Yaşam Derneği'nin Birleşmiş Milletler'e sunmuş olduğu proje dahilinde almış olduğumuz bisikletler ve bisiklet yollarıyla alakalı birçok projemiz devam etmektedir. Perşembe ilçesinin 2009 yılında Bakanlar Kurulu'nda alınan karar ile turizm bölgesi olmasıyla, 2012 yılında da Cittaslow ağı olan dünyanın 27 ülkede 171 tane üyesi olan Cittaslow üyeliğimiz ile turizme katkımız daha fazla olacak. Bizler Ordu'nun en yakın ilçesiyiz. Perşembe'de bisikletli yaşama zorunluluğu inşallah doğacak" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol mensupları ve ülkenin ve dünyanın dört bir tarafından Ordu'ya gelen bisikletçiler, Perşembe ilçesinde tur attılar. Turdan sonra değerlendirmelerde bulunan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, "Öncelikle bu festival Perşembe'nin turizmden daha fazla pay alması, bu güzelliklerin bütün dünya tarafından bilinmesi, bir ilgi çekmedir. İlgi çekmenin yanında olayın diğer yönüne baktığımızda ise bisiklet bir defa petrol gerektirmiyor. Elektrik gerektirmeyen, sadece insanın kendisinin kullanabileceği uzun süre kullanacağı bir araçtır. İnsanlar bu aracı kullanırken aynı zamanda spor yapmış oluyorlar. Bizde dünyanın çoğu yerine uçakla, araçla gidiyoruz. Eğer yavaş gitmezseniz güzellikleri fark edemezsiniz. Böyle bir vasıtayla gezdiğinizde doğal güzellikleri fark edeceksiniz. Şehirlerdeki gürültü kirliliğini de azaltmanın bir gayesidir. Avrupa'nın çoğu şehrinde bu bisikletleri görüyoruz. Rampada kullanmak zor ama sahil şeridinde kullanarak trafiğe de katkı sağlamış oluruz" dedi.

Festivalde insanları bisiklet kullanımına teşvik etmek için hazırlanan zabıta bisikleti, çöp toplama bisikletleri, seyyar satıcı bisikleti ve ev hanımları için tasarlanan alışveriş bisikletleri büyük beğeni kazandı. Festivalin açılışına Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Bisikletli Yaşam Derneği Genel Sekreteri Kevser Seri ve çok sayıda bisikletçi katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakin Şehirde Uluslararası Vona Bisiklet Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement