Samsun'da, Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Samsun'da, Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı

Samsun\'da, Kazakistan\'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı
16.12.2013 22:42  Güncelleme: 23:08

Kazakistan'ın Sovyetler Birliği'nden ayrılarak, bağımsızlığını kazanmasının 22. yıl dönümü dolayısıyla Samsun'da, Birjan ve Sara operası sahnelendi.

Kazakistan'ın Sovyetler Birliği'nden ayrılarak, bağımsızlığını kazanmasının 22. yıl dönümü dolayısıyla Samsun'da, Birjan ve Sara operası sahnelendi.

Devlet Opera ve Balesi ile Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından Atatürk Kültür Merkezinde, şef Tolga Taviş ve rejisör Prof. Dr. Eflatun Neimetzade'nin yönetimindeki opera ilgiyle izlendi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkesinin resmi bağımsızlık günü olan 16 Aralık tarihinde Samsun da bulunmanın büyük şeref olduğunu söyledi.

Tüymebayev, "Kültür ve sanat bizleri birleştirecek, kültür ve sanat uzak mesafeleri kısaltacak" dedi.

Gösteriyi, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile vatandaşlar izledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da, Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı - Son Dakika


Advertisement