Samsun'daki Nevruz Kutlamalarında Renkli Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Samsun'daki Nevruz Kutlamalarında Renkli Görüntüler

Samsun\'daki Nevruz Kutlamalarında Renkli Görüntüler

Samsun'da Nevruz Kutlamaları Kapsamında Düzenlenen Etkinlikte Renkli Görüntüler Oluştu.

21.03.2011 18:12

SAMSUN'da nevruz kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Öğrenciler nevruz ateşi üzerinden atlayıp, yumurta ve halat çekme yarışı yaptı. Sağnak yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kutlamalarda çekiçle demir dövülüp, şarkılar söylendi.

Samsun'da nevruz kutlamaları soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç tarafından spor salonu önünde nevruz ateşi yakıldı. Protokol üyeleri nevruz ateşinin üzerinden atladıktan sonra kutlamalar spor salonunda devam etti. Çekiçle demir dövülmesinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi halk oyunları topluğu gösteri yaptı. Nevruz konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Vali Aksoy verdi. Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Samsun Şubesi'nde (TÖMER) eğitim gören Moğol ve Filistinli öğrencilerin söyledikleri şarkılar büyük ilgi gördü. Ardından öğrencilerin yumurta ve halat çekme yarışlarında gösterdikleri gayretler ilgiyle izledi. Törende konuşma yapan Vali Aksoy, başta Türk dünyası olmak üzere büyük bir coğrafyada Nevruz Bayramının kutlandığını söyleyerek "Bayramlar birlikteliğin, dotluğun, kardeşliğin bir arada olması gereken günlerdir. Bu günlürde birbirimize daha sımsıkı bağlı olmaya, birbirimizi daha iyi anlamaya ve bu günleri en iyi şekilde değrelendirmeye çalışmalıyız. Bunu başardığımızda ülke olarak, toplum olarak, millet olarak çok daha iyi bir noktaya taşınacağımız kesin. Nevruz Türkiye'de de yıllardır kutlanıyor. Zaman zaman buna farklı anlamlar yüklemeye çalışanlar oldu.Ama 5 bin yılı aşan bir gelenekte Türk dünyası başta olmak üzere bu coğrafyada yaşayan bütün kesimlerce kutlanıyor" dedi.

Diğer taraftan kapalı spor salonunu girişinde de lahana sarması, tirit, lahana çorbası, mısır ekmeği gibi yöresel yiyeceklerin bulunduğu standtlar kurularak törene gelenlerin beğenisine sunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'daki Nevruz Kutlamalarında Renkli Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement