Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nun Temeli Atıldı

Samsun Olimpik Yüzme Havuzu\'nun Temeli Atıldı

Samsun'un Atakum ilçesinde yapılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu'nun temelini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç attı.

01.06.2013 15:40

Samsun'un Atakum ilçesinde yapılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu'nun temelini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç attı.

Atakum ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu'nun önünde 16 bin metrekare alana yapılacak olan Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nun temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, belediye başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni öncesi AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir ve Çağatay Kılıç ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un konuşmasından sonra kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu temel atmamız biraz geç oldu, güç oldu ama imkansız olmadı. Samsunlu gençlerimizin ve yavrularımızın ihtiyacı olan bu tesisi kazandırıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. 1 milyon 250 bin nüfuslu Samsun'da milli yüzücü sayısı 9'dur. Demek ki yüzme denizde, Yeşilırmak'ta, Kızılırmak'ta öğrenilmiyor. Yüzme havuzunda öğreniliyor. 32 yüzme antrenörümüz var, 9 da milli yüzücümüz var. Demek ki Samsun'un bir havuza ihtiyacı var" dedi.

Konuşmaların ardından butona, Bakan Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır bastı.

18 Mart 2013 tarihinde ihalesi, 22 Mayıs 2013 tarihinde de sözleşmesi yapılan Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nun yaklaşık 600 günde tamamlanması hedefleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement