"SANAT 7/24 Vol.5" ARMAGGAN Art & Design Gallery'de başlıyor - Son Dakika
Güncel

"SANAT 7/24 Vol.5" ARMAGGAN Art & Design Gallery'de başlıyor

"SANAT 7/24 Vol.5" ARMAGGAN Art & Design Gallery\'de başlıyor

ARMAGGAN Art & Design Gallery'nin, beşinci kez düzenlediği "SANAT 7 / 24" adlı karma sergisi 9 Şubat 2017'de açılıyor.

24.01.2017 11:44  Güncelleme: 11:45

"Sanat Her Zaman Her Yerde" başlığı altında açılacak sergiyle ARMAGGAN Art & Design Gallery, kavramsal özelliklerinin yanı sıra işlev yüklenen sanat eserlerine kapılarını açıyor. Sanatın bir araya getirici ve iyileştirici etkisine olan ihtiyacımızın arttığı bu zor günlerde, sanatı hayatın içinde dahil etme fikrinin önemi artıyor.

"Sanat gündelik yaşamın içindedir, insanidir ve gereklidir" çıkış noktasıyla kurgulanan sergi, bu mottoyu takip ederek 18 sanatçının eseriyle "Sanat eseri 7/24 yanımızda nasıl olur?", "Sanat gündelik hayata nasıl dahil olur?" gibi sorulara yanıt arıyor.

Sergi küratörü ve galeri koordinatörü Şanel Şan Sevinç sergi konusunda, "Sanatı görünür kılmak, kitlelere ulaştırmak, düşündürmeye ve güzel olanı keşfetmeye teşvik etmek üzere kurguladığımız sergimiz bu yıl 5.kez düzenleniyor. 5 yılda yaklaşık 50 sanatçıyı ağırlayan sergide bu kez fotoğraftan, porselene, camdan ahşaba pek çok malzeme ve disiplinlerarası bakış bir araya geliyor. İçinden geçtiğimiz karanlık günlerin ağırlığını yaratıcı düşünceyle ancak aşabililiyoruz, hepimiz daha çok düşünmek ve üretmek zordundayız ki yolumuz aydınlansın. Sergide yer alan tüm sanatçılarımız sergi için özel olarak çalıştılar ve konsepte verdikleri cevaplarla izleyicilerin de yüzlerini güldürecekler.'' dedi.

Türkiye'de fonksiyonel sanat üzerine yapılan tek sergi olma özelliği taşıyan sergide, Tan Taşpolatoğlu, Yiğit Altıparmakoğulları, Recep Batuk, Yiğit Yazıcı, Tan Mavitan, Güven Kıraç, Bora Çetin, Mat Art, Canan Cankaya, Can Özal, Ayhan Tomak, Nergiz Yeşil, Arden Oluk, Emine Kürkçü, Ali Abayoğlu, Ferit Yazıcı, Levent Aygül ve Aylin Özmete Ak gibi sanatçılar yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'SANAT 7/24 Vol.5' ARMAGGAN Art & Design Gallery'de başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement